Στην τελική ευθεία φέρονται να βρίσκονται οι διαδικασίες παραχώρησης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τμήματος του στρατοπέδου «Νικολούδη» στις Μοίρες όπου υπάρχει ο σχεδιασμός να δημιουργηθούν οι υπηρεσίες που θα στεγάσουν την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς, αλλά και υπηρεσίες του δήμου Φαιστού.

Μάλιστα στην προχθεσινή συνάντηση που είχε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Μανώλης Όθωνας με τους δημάρχους του νομού Ηρακλείου, η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη συζήτησε το θέμα με τον κ. Όθωνα κι άσκησε πίεση σε σχέση με την παραχώρηση του στρατοπέδου.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τη δήμαρχο σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είναι θέμα χρόνου το πότε θα υπογραφεί η παραχώρηση από το Υπουργείο Άμυνας.

Αναφέρεται ότι ο δήμος Φαιστού έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψη και επιτακτικά με το θέμα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως πρόταση για την εκπόνηση μελέτης σε σχέση με την αξιοποίηση του στρατοπέδου έχει ήδη κατατεθεί από το δήμο στο Τεχνικό του πρόγραμμα.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι εφόσον ο χώρος παραχωρηθεί να στεγαστούν σε αυτόν υπηρεσίες της αστυνομικής υποδιεύθυνσης Μεσαράς, υπηρεσίες του δήμου Φαιστού κι ενδεχομένως κοινωνικές δομές (σύλλογοι, ΚΑΠΗ).
Αναγκαία η παραχώρηση

Η παραχώρηση του στρατοπέδου από το Υπουργείο στην Αστυνομία είναι αναγκαία βάσει των αναγκών που έχουν προκύψει με τη δημιουργία του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς, την ομάδα ΔΙΑΣ Μεσαράς και με το υπάρχον προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος των Μοιρών μετά το «λουκέτο» που μπήκε στους αστυνομικούς σταθμούς της ευρύτερης περιοχής.

Συνολικά, στο κτίριο όπου φιλοξενείται το αστυνομικό τμήμα των Μοιρών, εργάζονται ή προσπαθούν να εργαστούν κάτω από συνθήκες που δεν είναι και οι πλέον κατάλληλες, 125 ένστολοι.

Στο ισόγειο όπου είναι οι εγκαταστάσεις του ΤΑΕ Μεσαράς ο χώρος εργασίας θυμίζει αποθήκη όπου στοιβάζονται εργαζόμενοι σε 24ωρη βάση.

Πέρα όμως από την ακαταλληλότητα των χώρων υπάρχει πρόβλημα και με το χώρο στάθμευσης και φύλαξης των οχημάτων.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook