Ένας άνδρας κράτησε επί πολλές ώρες τέσσερις ομήρους σε ένα λύκειο στη νότια Ρωσία, απαιτώντας για να τους απελευθερώσει μια πίτσα και ένα αναψυκτικό, όπως ανακοίνωσε η ρωσική αστυνομία.

Ο άνδρας που ισχυριζόταν ότι είναι οπλισμένος με ένα πιστόλι και εκρηκτικά εισέβαλε σε ένα λύκειο στην πόλη Αστραχάν, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, και συνέλαβε ομήρους δύο μαθητές, έναν καθηγητή και ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας, το οποίο δεν ήταν οπλισμένο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Πιοτρ Ρουσάνοφ, το μόνο που ζήτησε ήταν μια πίτσα και ένα αναψυκτικό, προσθέτοντας ότι ο δράστης είχε οχυρωθεί μαζί με τους ομήρους σε μια σχολική αίθουσα.

Όταν ειδοποιήθηκε, η αστυνομία δημιούργησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από το σχολικό κτίριο και ικανοποίησε το αίτημα του δράστη, πηγαίνοντάς του μια πίτσα και ένα αναψυκτικό.

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις μαζί του, όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι σώοι και αβλαβείς, πρόσθεσε ένας άλλος εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο άνδρας συνελήφθη.

Ο καθηγητής που κρατείτο όμηρος δήλωσε ότι ο άνδρας αυτός, ηλικίας περίπου 30 ετών, είχε ένα πιστόλι, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν επρόκειτο για πραγματικό όπλο ή ψεύτικο.


newsbeast.gr