Υπεγράφη η σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών του Δημοτικού Κτιρίου της Πλατείας Δασκαλογιάννη.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.250.000 € και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και ο χρόνος περαίωσής του είναι 120 ημέρες από την υπογραφής της σύμβασης.

Το κτίριο αποτελείται συνολικά από υπόγειο, ισόγειο, και τρεις ορόφους,. Το εμβαδόν κάθε ορόφου είναι 635τ.μ, ενώ το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 3220τ.μ..

Η τελική φάση του έργου αφορά την ολοκλήρωση των οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.

Ειδικότερα :

• Διαμορφώνονται οι όψεις του κτιρίου (ελαιοχρωματισμοί, ορθομαρμαρώσεις, κ.α)
• Τοποθετούνται σύγχρονες κλιματιστικές μονάδες φιλίκες προς το περιβάλλον και Η/Μ εγκαταστάσεις στο υπόγειο.
• Διαμορφώνεται ο υπόγειος χώρος του υποσταθμού της ΔΕΗ.
• Διαμορφώνεται ο χώρος γύρω από την υπόγεια βυζαντινή δεξαμενή του κτιρίου και αναδεικνύεται.
• Τέλος γίνονται ειδικές εργασίες ηχομόνωσης και βελτίωσης της ακουστικής στους χώρους που θα φιλοξενήσει τη Φιλαρμονική του Δήμου και το Δημοτικό Ωδείο.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που υπέγραψε την σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, σε δηλώσεις του τόνισε :

¨ Με τις εργασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση αυτή, μπαίνουμε στην τελική φάση του έργου που αφορά την Αρχιτεκτονική Αποκατάσταση του Κτιρίου μετά τις εργασίες ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ και την εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών που ήδη έχουν γίνει.

Εξέφρασε ακόμα την ικανοποίηση του γιατί η Δημοτική Αρχή συνεπής μέχρι τώρα στα χρονοδιαγράμματα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις προθεσμίες του έργου, ώστε αυτό να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατό χρόνο και να τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών, καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο που θα κοσμεί το κέντρο της πόλης και θα στεγάσει αρκετές Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook