Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την Ελλάδα. Με φόντο τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στου εκπροσώπους των δανειστών και την ελληνική κυβέρνηση, ο αναλυτής Martin Koehring, εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό του 2014.

Το βασικότερο «αγκάθι», σύμφωνα με τον Koehring, εντοπίζεται στην διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για τους δημοσίους υπαλλήλους, που είναι και το προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ το Μάρτιο. Ωστόσο, λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας στη χώρα μας η κυβέρνηση δυσκολεύεται να εφαρμόσει τη δέσμευσή της.

Η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα, η οποία θα επιστρέψει στις αρχές Απριλίου, θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Ο Koehring προειδοποιεί, επίσης, πως τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης του δεύτερου τριμήνου.

Οι διαφωνίες, σύμφωνα με την Intelligence Unit του Economist, οξύνουν τις εντάσεις στην τρικομματική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο κυβερνητικός συνασπισμός να καταρρεύσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και θα ακολουθήσουν εκλογές που θα περιπλέξουν πιθανόν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook