Η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Ρεθύμνου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αποτελεί την πρώτη και κύρια μέριμνα των διοργανωτών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη για να παρακολουθήσουν το Καρναβάλι. Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί, ενώ έδωσαν οδηγίες και συστάσεις στους επισκέπτες.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από τις 9:00 το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου, θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι οδηγοί θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στους εξής χώρους:

– στο Λιμάνι, τη Μαρίνα, δυτικά της Νομαρχίας (στο πάρκινγκ που βρίσκεται στην οδό Κεφαλογιάννηδων), στην Πλατεία Δικαστηρίων, δίπλα από το ΚΤΕΛ (οδός Κεφαλογιάννηδων), δίπλα από το εστιατόριο «Ηλιοβασιλέματα» (οδός Κεφαλογιάννηδων),στη Λ. Σταμαθιουδάκη (ανατολικά του εργοστασίου Φραγάκη) στο ύψος της Αγ. Φωτεινή Κουμπέ (παραπλεύρως Πρατηρίων Βενζίνης), στο Ρέμα Συνατσάκη (χώρος λαϊκής αγοράς, αρχή οδού Κωστή Παλαμά),

– Σχολεία: 3ο Δημοτικό (Ψιλάκη 1), 1ο Λύκειο (Μαρκέλλου 1 & Μοάτσου), 2ο Γυμνάσιο & Λύκειο (Νικ. Ασκούτση 62), στο ΜΕΓΑΡΟ, ΦΑΡΟΣ και ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ (3ο χλμ Εθνικής Οδού Ρεθύμνης – Χανίων, Γέφυρα Ζουρίδας με μετακίνηση από τα ΚΤΕΛ από 12:00-24:00 ανά 10 λεπτά).

Επίσης, τα ιδιωτικά πάρκινγκ Polis στη Μαρίνα και στο Λιμάνι θα είναι διαθέσιμα με χρέωση.

Το σύνολο της δύναμης της Α.Δ. Ρεθύμνου, του Λιμεναρχείου και της Δημοτικής Αστυνομίας θα είναι επί ποδός όλη την ημέρα για τη διευκόλυνση των οδηγών.

ο διοικητής της Τροχαίας Ρεθύμνου, Αντώνης Ρουτζάκης σύστησε ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα κινηθούν στην περιοχή των έργων που γίνονται στον κόμβο Αμαρίου και ζήτησε από τους οδηγούς να υπακούουν στις οδηγίες των τροχονόμων.

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ

Η καθολική απαγόρευση των υπαίθριων ψησταριών είναι ένα ακόμη μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η Δημοτική Αστυνομία, έχει απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις στους παραβάτες, αφού σε όλα τα περιστατικά θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, καθώς και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Η Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία και τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, πρόκειται να διεξάγουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε ολόκληρη την πόλη. Όπως ανακοίνωσαν, σε όσους δεν θα πειθαρχήσουν, προβλέπεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, κατάσχεση των ψησταριών και επιπλέον αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος (εφόσον πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

οι καταστηματάρχες εστίασης της πόλης καλούν τον κόσμο να εμπιστευθεί τα καταστήματα που λειτουργούν νόμιμα. Οι τιμοκατάλογοι παραμένουν στα περυσινά επίπεδα, ενώ η παροχή υπηρεσιών θα είναι σε υψηλό επίπεδο.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ

Για μία ακόμα χρονιά σημαντική θα είναι η βοήθεια και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, αφού και φέτος θα λειτουργήσουν τρεις σταθμοί παροχής βοήθειας.
Ο πρώτος και βασικός στο ισόγειο του 3ου λυκείου, καθώς επίσης και μία σκηνή παροχής βοήθειας στην πλατεία Ιερολοχιτών και μία σκηνή παροχής βοήθειας στον προαύλιο χώρο της Εθνικής Τράπεζας στο Κολωνάκι. Η δύναμη του Ερυθρού Σταυρού θα είναι περίπου 120-150 άτομα.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Όλες οι αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες θα είναι επί ποδός με ενισχυμένο προσωπικό.

Αστυνομία (με τη βοήθεια των όμορων νομών Χανίων – Ηρακλείου και της Δημοτικής Αστυνομίας Ρεθύμνου), Λιμεναρχείο, Εθελόντριες Νοσηλεύτριες, Σαμαρείτες, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Υγειονομικό, Πυροσβεστική.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτσμού Πέπη Μπιρλιράκη, ο Διευθυντής της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., Η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Πέτρος Κλαψινός, Γρηγόρης Νικολάου, Σάρα Νίκολσον και Μαρία Ταταράκη, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Δασκαλάκης Ανδρέας, ο Διοικητής Τροχαίας Ρουτζάκης Αντώνης και ο Υποδιοικητής Σταγάκης Ελευθέριος, ο Λιμενάρχης Φραγκίσκος Δασκαλάκης, ο Διαμαντής Ιωάννης από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων, ο Μπιράκης Νικόλαος εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, ο Φωτόπουλος Χρήστος, εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου, ο Κουνδουράκης Γιάννης, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η Γαλεράκη Ελένη, Σαβοργιαννάκη Μαρία και Βλασάκης Σταμάτης από τη Δημοτική Αστυνομία, ο Πυραγός Δρυγιαννάκης Δημήτρης και ο Ανθυποπυραγός Μπαρδούτσης Νικόλαος, ο Κλάδος Μανώλης από την Τεχνική Υπηρεσία, ο Αγρυμάκης Γιάννης από την Ακαδημία Ναυαγοσωστών, ο Κωνσταντίνος Καλφούτζος και ο Σπιθουράκης από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, η Κουτρουλάκη Μαρία και η Καμινάρη Σούλα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Τάσος Συριανόγλου, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, ο Δουλγεράκης Παναγιώτης από το ΕΚΑΒ, ο Βουμβουράκης Νίκος από την Υγειονομική Υπηρεσία, ο Αυγουστάκης Χάρης και ο Πολιουδάκης Βασίλης από τον Σύλλογο Εστίασης και οι Υπεύθυνοι Ήχου Χαλκιαδάκης Μιχάλης, Αποστολάκης Γιώργος, Βερδινάκης Κώστας και Βροντάκης Τιμόθεος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook