Σε πολλές περιοχές και χωριά του νομού Ρεθύμνου θα γιορτάσουν τα Κούλουμα οι χιλιάδες ρεθυμνιώτες και επισκέπτες, αφού σήμερα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αναβίωσης εθίμων, όπου την τιμητική τους θα έχουν τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Δήμος Ρεθύμνης

12:00 Ρέθυμνο – Παραδοσιακά Κούλουμα στην παραλία Ελ. Βενιζέλου (τέως Λαβύρινθος)

Γεράνι

12:00 Παρέλαση της καμήλας, Αναβίωση εθίμου Καμήλας

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γερανίου “ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ”.

Αρμένοι

10:00 Αναβίωση εθίμου μουτζουρώματος με παραδοσιακά κούλουμα

Ελεύθερνα – Δήμος Ρεθύμνης

11:00 Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου Μπεγιράκι ή Ψηλογαϊδούρα από τους νέους του χωριού.

Μελιδόνι – Δήμος Μυλοποτάμου

12:00 Αυγομάζωμα, Καντής και 14:00 Κλέψιμο της Νύφης

Μέρωνας – Δήμος Αμαρίου

12:00 Παραδοσιακά δρώμενα. Οι Λεράδες, η Αρκούδα, ο Χότζας, ο Τσαγκάρης, το Προξενιό, η Καμήλα καθώς και άλλα παιχνίδια μαζί με παραδοσιακή μουσική & χορό.

Αποδούλου – Δήμος Αμαρίου

11.00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποδούλου θα αναβιώσει το έθιμο του Καντή στα σοκάκια του χωριού και στη συνέχεια στις 15.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων θα προσφερθούν φασολάδα και σαρακοστιανά.

Νευς Αμάρι – Δήμος Αμαρίου

12.00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρίου Οψιγιά «Η Σάμιτος» και η Κοινωνική Ομάδα Γυναικών Αμαρίου θα ανοίξουν την Σαρακοστή στην αίθουσα του σχολείου του χωριού.

Τους επισκέπτες θα περιμένει ζεστή φασολάδα, ενώ είναι καλοδεχούμενο ό,τι έχει την ευχαρίστηση να προσφέρει καθένας στο παραδοσιακό τραπέζι που θα στηθεί.

Φουρφουράς – Δήμος Αμαρίου

13.00: Την Καθαρή Δευτέρα 18 Μαρτίου θα γίνει στο Φουρφουρά Αμαρίου αναβίωση του Κρητικού Παραδοσιακού Γάμου με όλα τα έθιμα της Κρήτης με την ενεργή συμμετοχή πολλών δεκάδων «ηθοποιών».

Αγία Γαλήνη – Δήμος Αγίου Βασιλείου

12.00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Γαλήνης διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αγίας Γαλήνης.

Σας καλούμε να γευτείτε μαζί μας παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, και ντόπιο κρασί προσφορά του Συλλόγου!

Προσκοπικό Κέντρο \”Παράδεισος\”

Το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων καλεί στην εκδήλωσή του στο Προσκοπικό κέντρο «Παράδεισος» στις 12:00 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Η μέρα σάς υπόσχεται πεντανόστιμη Φασολάδα, μπόλικους μεζέδες, κρασάκι (με μέτρο πάντα), κέφι, τραγούδι, πολλά παιχνίδια (Στρουμπάς, Καρφωτό, Ντελί, Μπακούρης) και πολλές εκπλήξεις.

Υπόψιν τα κάρβουνα θα είναι αναμμένα και η ψησταριά στημένη εάν θέλετε να απολαύσετε τον ιδιαίτερο μεζέ που ετοιμάζεται για την ημέρα!!!
Τιμή πρόσκλησης: 3€

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook