Με απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ και το ευρώ έχασε έδαφος έναντι των βασικών νομισμάτων, με την ανησυχία για τις εξελίξεις στην Κύπρο να είναι διάχυτη, παρά το μικρό μέγεθος της κυπριακής οικονομίας.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,4%, ενώ ο Cac 40 στο Παρίσι έχασε 0,48%, όσο και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Η π΄τωση ήταν 0,85% στο Μιλάνο και 1,3% στη Μαδρίτη, ενώ νωρίτερα οι απώλειες είχαν ξεπεράσει το 2% για τους βασικούς δείκτες των αγορών της Ασίας και του Ειρηνικού.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones βρίσκεται στα επίπεδα του κλεισίματος της Παρασκευής, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όπως αναφέρουν οι αναλυτές των διεθνών οικονομικών πρακτορείων.

Το ευρώ βρίσκεται από χτες το βράδυ σε πτωτική πορεία, έστω κι αν έχει ανακάμψει ελαφρά σε σχέση με το άνοιγμα των αγορών. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται στα 1,2970 δολάρια, ενώ η ισοτιμία του είναι 1,226 ελβετικά φράγκα και 0,859 βρετανικές λίρες.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook