Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο διασώστες έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην τουριστική περιοχή της Πετρόπολις, μια ορεινή περιοχή της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

«Είμαστε σε ύψιστη επιφυλακή», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Σέρτζιο Καμπράλ που ζήτησε από τους πολίτες «να εγκαταλείψουν τις περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο» και να κατευθυνθούν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης τα οποία έχουν οργανώσει οι αρχές.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ επικοινώνησε με τον κυβερνήτη της επαρχίας από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για την ενθρόνιση του νέου Πάπα, για να προσφέρει ομοσπονδιακή βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Τον Ιανουάριο του 2011, περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις λοφώδεις περιοχές της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στην Πετρόπολις που βρίσκεται 68 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο μέσα σε 24 ώρες έπεσαν 390 χιλιοστά βροχής, όταν ο μέσος όρος για όλο το μήνα Μάρτιο είναι 270 χιλιοστά.

protothema.gr