Ορισμένοι από τους επτά ομήρους που απήχθησαν στα μέσα Φεβρουαρίου στη βόρεια Νιγηρία από ισλαμιστές αντάρτες, και φέρονται να εκτελέστηκαν στη συνέχεια, ενδέχεται να είναι ακόμα ζωντανοί, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Γκουντλάκ Τζόναθαν.

«Πραγματικά υποπτευόμαστε πως κάποιοι [όμηροι], πιθανότατα, έχουν πεθάνει, είτε λόγω προβλημάτων υγείας, είτε επειδή τους σκότωσαν […] Ωστόσο, ακόμα πιστεύουμε πως δεν έχουν πεθάνει όλοι οι επτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζόναθαν, στον απόηχο συνάντησής του με τον πρόεδρο του Λιβάνου.

Οι επτά όμηροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη Νιγηρία ως εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco, απήχθησαν στις 16 Φεβρουαρίου, έπειτα από επίθεση ενόπλων κατά ενός οικιστικού συγκροτήματος που ανήκε στον εργοδότη τους. Ανάμεσα στα θύματα βρισκόταν και ένας έλληνας πολίτης, μαζί με έναν Ιταλό, έναν Βρετανό, τρεις Λιβανέζους και έναν Φιλιππινέζο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμική οργάνωση Ανσάρου, η οποία στις 9 Μαρτίου ανακοίνωσε πως εκτέλεσε τους «χριστιανούς ομήρους». Λίγες ημέρες αργότερα, οι ισλαμιστές ανήρτησαν στον ιστότοπο YouTube ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τα πτώματα των θυμάτων τους. Στο επίμαχο βίντεο, ο εικονολήπτης εστιάζει στα πρόσωπα τριών ανδρών, χωρίς ωστόσο να διακρίνονται τα σώματα όλων των ομήρων.

«Ακόμα και η ανάρτηση [του βίντεο] δεν δείχνει όλους τους επτά, συνεπώς ακόμα εργαζόμαστε πάνω σε αυτό [το ζήτημα]», συμπλήρωσε ο νιγηριανός πρόεδρος.

Η ελληνική και η ιταλική κυβέρνηση έχουν αναγνωρίσει πως οι πολίτες τους που είχαν αρπαχθεί από τους αντάρτες είναι νεκροί, ενώ η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει πως οι απαχθέντες είναι πιθανότητα νεκροί.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook