Με μια αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας, παίρνει θέση και ουσιαστικά απαντά σε εκείνους που διαμαρτύρονται κάνοντας λόγο για υποβάθμιση περιβαλλοντικά της περιοχής μέσα από έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή. Οι Ξενοδόχοι λένε \’\’ναι\’\’ στα τελευταία και στέλνουν μήνυμα.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

\”Για μία ακόμη φορά , παρατηρούμε ως θεατές, κάποιους να προσπαθούν να σταματούν όποια βήματα ανάπτυξης πάνε να γίνουν στον τόπο μας. Και αυτή τη φορά κάποιοι, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν καμία σχέση με τη Σητεία, ούτε καν με το νομό Λασιθίου, επιχειρούν να βάλουν φρένο στην ανάπτυξη με εμφανές πρόσχημα το περιβάλλον.

Φαίνεται πως τα συγκεκριμένα άτομα μάλλον ζούνε σε άλλη εποχή και δεν αντιλαμβάνονται τη δύσκολη θέση της χώρας μας γενικότερα και του τόπου μας ειδικότερα, μιας και αυτοί απ ότι φαίνεται έχουνε λύσει τα οικονομικά τους προβλήματα, και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα επιχειρούν να σταματήσουν την ανάπτυξη, τη στιγμή μάλιστα, που αναζητούμε επενδυτές και προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα από τομείς όπως ο τουρισμός.

Ένας τομέας που αποτελεί το μοναδικό μέσο για να βγούμε από την κρίση τοπικά καθώς μπορεί να δημιουργήσει άμεσα θέσεις εργασίας και να σπρώξει την οικονομία της πόλης μας.

Θα περίμενε κανείς, οι επενδύσεις να γίνονται, τουλάχιστον, αποδεκτές αφού θα δώσουν μια πνοή αισιοδοξίας εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα έχουν οι συμπατριώτες μας και η τοπική οικονομία.

Γινόμαστε όμως θεατές για ακόμη μια φορά σε ένα θέατρο του παραλόγου, όπου κάποιοι παίζουν επικίνδυνα «παιχνίδια» στην πλάτη των συμπολιτών μας χρησιμοποιώντας διάφορους λόγους ως πρόσχημα.

Ας αφήσουν επιτέλους, αυτοί οι κάποιοι, και κυρίως όσοι δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο μας, να προχωρήσει η τουριστική ανάπτυξη για να δοθεί ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και ας ασχοληθούν με άλλες ουσιαστικές διαμαρτυρίες για το περιβάλλον.

Στη Ελλάδα ισχύουν περιβαλλοντικοί νόμοι και ελέγχονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας που θέτουν περιβαλλοντικούς φραγμούς και δεν περιμένουν τις διαμαρτυρίες κάποιων για να προστατευθεί το περιβάλλον μας.

Εμείς πρώτοι, είμαστε αυτοί που σκεπτόμαστε το περιβάλλον μας, καθώς ζούμε σε αυτό, αλλά και γιατί κανένας τουρίστας ή επισκέπτης της Σητείας, ή του νομού Λασιθίου γενικότερα, δεν προτιμά περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές για να περάσει ούτε μια μέρα από τις διακοπές του.

Ας σταματήσουν να τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης, διότι αν αμφισβητούμε την ανάπτυξη, αμφισβητούμε τον ίδιο τον τόπο μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook