Ο Julian Assange θα δώσει σκληρή μάχη για να ανατρέψει την απόφαση Βρετανού δικαστή να τον εκδώσει στην Σουηδία ύστερα από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση σε μια διήμερη ακρόαση της έφεσής του τον Ιούλιο.

Η ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το διήμερο 12 – 13 Ιουλίου ανακοίνωσε σήμερα το εν λόγω δικαστήριο.

Ο Assange άσκησε έφεση γιατί ο Βρετανός Δικαστής Howard Riddle αποφάνθηκε, τον περασμένο Φεβρουάριο ότι η έκδοση του στη Σουηδία δεν παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Αυστραλός πρώην χάκερ λέει ότι οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του από δύο γυναίκες που συνάντησε κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στη Σουηδία πέρυσι είναι πολιτικώς υποκινούμενες, λόγω του έργου του Wikileaks στην απελευθέρωση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων.

Το Wikileaks ως γνωστόν, δημοσίευσε χιλιάδες υπομνήματα που με αυτά διπλωμάτες των ΗΠΑ συχνά καταγράφουν τις ειλικρινείς απόψεις τους σχετικά με ηγέτες του κόσμου, γεγονός που εξέθεσε την Ουάσιγκτον.

Έχει διαρρεύσει επίσης χιλιάδες μυστικά έγγραφα για τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Ο ιδρυτής της περιβόητης πλέον αποκαλυπτικής ιστοσελίδας δηλώνει ότι ο μεγαλύτερος φόβος του είναι μια ενδεχόμενη έκδοση του στις ΗΠΑ.

Ο Assange, ο οποίος συνελήφθη στο Λονδίνο μετά από αίτημα της Σουηδίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, παραμένει ως τώρα ελεύθερος με εγγύηση. Ζει σε κατ οίκον περιορισμό σε εξοχική κατοικία ενός φίλου του στην ανατολική Αγγλία.

Του Δημήτρη Ωραιόπουλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook