Λίγες ώρες απέμειναν πριν τον τελικό του Κ.Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Χανίων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί με κάθε λαμπρότητα στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στις 19:00.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Χανίων πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, στην οποία ο Πρόεδρος της Ενώσεως και Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γεώργιος Βούρβαχης, μαζί με τους εκπροσώπους της Ιωνίας 2000 και του Κισσαμικού, έκαναν κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει με την παρουσία του τον αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη».

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου:

Γεώργιος Βούρβαχης (Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Χανίων-Αντιπρόεδρος Ε.Π.Ο.): «Είναι γιορτή για το χανιώτικο ποδόσφαιρο ο τελικός του Κυπέλλου. Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής. Θα είναι μαζί μας να παρακολουθήσουμε τον αγώνα και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά που θα αγωνιστούν. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις δυο ομάδες και όπως λέω σε αυτές τις περιπτώσεις νικητής να βγει το ποδόσφαιρο. Να δούμε καλό ποδόσφαιρο, να ευχαριστηθεί και ο κόσμος που θα έρθει. Κάνω μια γενική πρόσκληση σε όλο το φίλαθλο κοινό των Χανίων να έρθουν να παρακολουθήσουν τον τελικό. Θα δουν ένα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και θα ευχαριστηθούν το θέαμα που θα προκύψει. Η παρουσία τους θα είναι καθοριστική, καθότι οι εισπράξεις του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Θα τα δώσουμε για την ενίσχυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη». Ένας λόγος παραπάνω, όλοι μαζί, στις δύσκολες εποχές που ζούμε θα είναι καθοριστική η συμπαράσταση και η προσφορά του καθενός που θα έρθει στο γήπεδο. Επίσης το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε απευθείας σύνδεση από τη Νέα Τηλεόραση. Υπάρχει μια οικονομική συμφωνία, που κι αυτή θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κέντρου «Η Μεγαλόχαρη». Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους διαιτητές του αγώνα, που θα αγωνιστούν αφιλοκερδώς. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΠΑΕ Πλατανιάς, γιατί με τη συναίνεσή της ο αγώνας γίνεται στο γήπεδο Περιβολίων. Και βεβαίως άλλο ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Χανίων και το Δήμαρχο τον κ. Σκουλάκη, που έδωσαν και ενέκριναν την άδεια για να διεξαχθεί ο αγώνας στο γήπεδο Περιβολίων. Αυτό είναι προς όφελος του χανιώτικου ποδοσφαίρου».

Γιώργος Ξηρουχάκης (Αντιπρόεδρος Κισσαμικού): «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ομάδα μας, ο Κισσαμικός, για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια θα συμμετέχει στον τελικό Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Χανίων. Το γεγονός ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο Περιβολίων –ένα γήπεδο επιπέδου Super League- παρουσία και του Προέδρου της ΕΠΟ του κ. Σαρρή δίνει μια ιδιαίτερη λάμψη σε αυτόν τον τελικό. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο από τις πιο ιστορικές ομάδες των Χανίων, του Κισσαμικού και της Ιωνίας. Θα το ευχαριστηθούν πάνω από όλα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, γιατί θα είναι μια γιορτή, οι προπονητές και όλος ο φίλαθλος κόσμος που θα το παρακολουθήσει. Ελπίζουμε όλοι οι φίλαθλοι να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, αφού και τα έσοδα εξ ολοκλήρου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Εύχομαι να γίνει ένας εξαιρετικός αγώνας, καλή επιτυχία και ο καλύτερος ας κερδίσει».

Κώστας Μαργαρώνης (Πρόεδρος Ιωνίας 2000): «Θα ήθελα να κάνω κι εγώ ένα κάλεσμα στον κόσμο, γιατί θα είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως υφίσταται σε κάθε τελικό κυπέλλου. Κι ένα παραπάνω που είναι για ιερό σκοπό. Θα δοθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα τα χρήματα και όλοι ξέρουμε πως αυτές τις εποχές είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είναι αξιέπαινη η Ε.Π.Σ.Χ. που σκέφτηκε αυτό το πράγμα για να βοηθήσουμε τον κόσμο. Παίζουν οι δυο καλύτερες ομάδες της Ενώσεως. Ο Κισσαμικός ασφαλώς είναι μια κατηγορία παραπάνω από εμάς. Αλλά πιστεύω ότι κι εμείς, σαν όνομα και σαν ιστορία και σαν φανέλα μπορούμε να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Πιστεύω οι ποδοσφαιριστές να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Θα γίνει σε γήπεδο Super League που ίσως να μην συμβεί ξανά σε κάποιον να έχει μια τέτοια ευκαιρία. Πιστεύω να τα δώσουν όλα κι από τις δυο ομάδες και ευχή μου είναι ο καλύτερος να πάρει και το κύπελλο».

Βασίλης Γκούμπλιας (Προπονητής Κισσαμικού): «Νομίζω ότι πρέπει ό,τι αφορά τη διοργάνωση αυτή να εξάρουμε την πρωτοβουλία της Ε.Π.Σ. Χανίων που κατάφερε και εξασφάλισε το καλύτερο γήπεδο του Νομού. Το ότι παίζουμε 7 το απόγευμα και θα είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ νομίζω ότι είναι μεγάλη επιτυχία και οφείλεται αποκλειστικά στην Ε.Π.Σ. Χανίων. Θέλω να πω ότι επειδή έχω συμμετάσχει σε πολλούς τελικούς και σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής, πρώτη φορά θα συμμετέχω σε έναν τελικό, στον οποίο το παιχνίδι θα το δείχνει απευθείας η τηλεόραση και θα είναι και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Συμμετέχουν οι δυο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του Νομού. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη και είναι σε καλύτερη μέρα θα κερδίσει. Επειδή μας χρίζουν φαβορί, σίγουρα είμαστε το φαβορί λόγω του ότι αγωνιζόμαστε σε μια κατηγορία παραπάνω. Αλλά είναι ένα παιχνίδι και όποιος παρουσιαστεί σε καλύτερη κατάσταση και κάνει τα λιγότερα λάθη, θα κερδίσει».

Γιώργος Ανδρεαδάκης (Προπονητής Ιωνίας 2000): «Αφού ευχαριστήσω την Ε.Π.Σ.Χ. που έδωσε μεγάλο κύρος και λαμπρότητα φέτος στον τελικό, έχω να πω ότι αντίπαλες θα είναι δυο ομάδες ιστορικές, οι οποίες κατά καιρούς έχουν δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο και έχουν αντιπροσωπεύσει επάξια το τοπικό ποδόσφαιρο και σε πανελλήνιο ακόμα επίπεδο. Εκεί που θα σταθώ είναι ότι σε μια εποχή, δύσκολη μεν οικονομική αλλά ανθηρή για το χανιώτικο ποδόσφαιρο, αφού έχουμε δυο επαγγελματικές ομάδες και μάλιστα η μία παίζει στη Super League, οι απαιτήσεις του κόσμου είναι πολύ μεγάλες και είμαστε υποχρεωμένοι και οι δυο ομάδες να δείξουν ένα πολύ καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο στο φίλαθλο κόσμο για να τον ευχαριστήσουμε. Πιστεύω ότι είμαστε σε θέση και εμείς και ο Κισσαμικός να το κάνει αυτό. Αγωνιστικά ο Κισσαμικός παίζοντας σε μια μεγαλύτερη κατηγορία και για εμένα είναι το φαβορί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα είναι εύκολο το έργο του, διότι η Ιωνία ξέρει να τα παλεύει τα παιχνίδια αυτά. Παίζει για δεύτερη φορά συνεχόμενη στον τελικό. Πέρσι παίξαμε πάλι με ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, το Μινώταυρο, και δεν τα καταφέραμε. Φέτος θα τα δώσουμε όλα προσπαθώντας να αποκτήσουμε ένα τρόπαιο στο οποίο έχουμε μεγάλη ιστορία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να γίνει η γιορτή του χανιώτικου ποδοσφαίρου με όλη τη λαμπρότητα την οποία προδιαγράφεται αυτή τη στιγμή και ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις τις κατάλληλες στο να πετύχει ο στόχος, στο να ενισχυθεί φιλανθρωπικά κάποιο ίδρυμα».

epshanion.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook