Ο Λευκός Οίκος ζήτησε σήμερα από τον Μουάμαρ Καντάφι πράξεις και όχι λόγια, αφότου έλαβε ένα μήνυμα του Λίβυου ηγέτη μετά την απόσυρση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών από τη Λιβύη.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπήρξε μια επιστολή, προφανώς δεν είναι η πρώτη», από τον λίβυο ηγέτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνει επί του αεροσκάφους Air Force One που μεταφέρει τον Πρόεδρο στην Φιλαδέλφεια, για μια σύνοδο που θα επικεντρωθεί στην οικονομία.

Όμως, χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο του μηνύματος, ο κ. Κάρνει υπενθύμισε ότι ο Ομπάμα έλεγε εδώ και εβδομάδες ότι μια εκεχειρία στη Λιβύη θα εξαρτηθεί από «πράξεις και όχι λόγια (και) από ένα τερματισμό της βίας. Τα λόγια δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις πράξεις», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana ανακοίνωσε ότι ο συνταγματάρχης Καντάφι «έστειλε σήμερα ένα μήνυμα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την επιθετική αποικιοκρατική συμμαχία κατά της Λιβύης», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο του μηνύματος.

Ο αμερικανικός στρατός απέσυρε την Δευτέρα τα μαχητικά αεροσκάφη που είχε δεσμεύσει στη διεθνή εκστρατεία στη Λιβύη. Στο εξής θα παράσχει αεροσκάφη που θα κάνουν αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού και επιτήρησης.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook