Μέσω μίας νέας εφαρμογής η Mini δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους των αυτοκινήτων της να… βαθμολογούνται με βάση το πόσο «απολαυστικά» οδηγούν!

Και το όνομα αυτού, Mini Driving Excitement Analyser. Πρόκειται για τη νέα εφαρμογή της γερμανικής εταιρείας που βάζει τους οδηγούς στην πρίζα, να ανεβάσουν ρυθμούς και να απολαύσουν την οδηγική εμπειρία των μοντέλων της, μέσω ενός συστήματος αξιολόγησης.

Η νέα αυτή εφαρμογή ενσωματώνεται στην πλατφόρμα Driving Excitement της Mini, που βρίσκεται στο Apple App Store.

Ο οδηγός, λοιπόν, αρκεί να κατεβάσει την αντίστοιχη εφαρμογή στο iPhone του και συνδέοντάς το με το αυτοκίνητο μπορεί αν το μετατρέψει σε «παιχνίδι».

Λαμβάνοντας δεδομένα από το σύστημα διεύθυνσης, τους τροχούς και το σύστημα πέδησης, η εφαρμογή αντιλαμβάνεται πόσο καλά φρενάρει, στρίβει και γενικότερα κινείται, βαθμολογώντας τον με πόντους.

Για παράδειγμα, για να πετύχει τους μέγιστους πόντους στην αλλαγή ταχυτήτων, θα πρέπει αυτή να πραγματοποιηθεί στις ιδανικές στροφές και να μην ξεπερνάει σε διάρκεια τα 1,2 δευτερόλεπτα…

Πάντως, για να αποφύγει η εταιρία τυχόν ανάρμοστες συμπεριφορές πίσω από το τιμόνι, δεν δίνει καθόλου πόντους σε επικίνδυνα «ακροβατικά» του οδηγού. Ευτυχώς…

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook