Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β\’ με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά από επιθυμία του πρώτου ώστε να εκφράσει την αντίθεσή του με την παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη και να παρουσιάσει τη δική του θέση για τη διάσωση της οικονομίας.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι \”μπορούμε να υποθηκεύσουμε την εκκλησιαστική περιουσία και το αντίτιμο να το επενδύσουμε στο ομόλογο, που θα μας απαλλάξει από την τρόικα\”.

Ο λαός και η Εκκλησία, είπε, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι \’\’όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του τόπου, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σωθεί ο τόπος και να σταθούμε στα δικά μας πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων\’\’.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης του ανέφερε ότι ειδική Επιτροπή θα επεξεργαστεί την πρόταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε εγρήγορση και άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας και σε αυτόν τον τομέα δεν χρειάζεται καμία παρέμβαση.

\’\’Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προβεί σε έκδοση ομολόγου. Ο λαός αγαπά την πατρίδα και θα την στηρίξει. Και φυσικά η εκκλησία θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια\’\’.

\’\’Αντιπροσωπεία της Κύπρου βρίσκεται ήδη στην Μόσχα και οι Αρχές μας είναι σε επικοινωνία με τις τράπεζες, με τους οικονομολόγους, αλλά και με όλους όσους μπορούν να προσφέρουν\’\’, πρόσθεσε, καταθέτοντας την άποψή του ότι κατά τον ίδιο η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

Καταλήγοντας, συνεχάρη τους βουλευτές γιατί έστειλαν μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να σέβονται και τους μικρούς, όπως είπε.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook