Ευχαριστημένος από την εμφάνιση των παικτών του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς με την Ρόδο ο προπονητής του ΑΟ Χανιά, Γιώργος Προμπονάς, που στάθηκε στις ευκαρίες που χάθηκαν για το 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά είπε ότι:

Παρόλο την πικρία που μας αφήνει η ισοφάριση από τον αντίπαλο στις καθυστερήσεις εγώ πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν καθ\’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όπως είχα προαναφέρει παίζαμε με μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Κατηγορίας, που έχει έμπειρους παίκτες και ποιότητα και ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Αυτο φάνηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο όπου εμείς δώσαμε χώρο στον αντίπαλο και κύλησε χωρίς φάσεις με μια κλασική ευκαιρία από εμάς με τον Σωτήρη Τσάτσο κι ένα χαμένο πέναλτι από τον αντίπαλο στις καθυστερησείς. Στο δεύτερο ημίχρονο σύμφωνα με την εικόνα μπορώ να πω ότι ήμασταν αρκετά καλοί. Μας αδικεί το αποτέλεσμα κι ενώ πετύχαμε το γκολ δυστυχώς τα παιχνίδια τελειώνουν όταν σφυρίζει ο διαιτητής και μας τιμώρησε η μπάλα. Δεν τελειώσαμε τις φάσεις που είχαμε μετά το 1-0, να έχουμε ένα σκορ ασφαλείας και η ομάδα της Ρόδου παλεύει μέχρι το τέλος τα παιχνίδια, έχει έμπειρους παίκτες και μπορούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να σου βάλουν γκολ και να σου γυρίσουν το παιχνίδι. Αυτό έγινε και στις καθυστερήσεις\”, ενώ συνέχεισε λέγοντας ότι: \”δείξαμε ότι είμαστε ένα σωματείο που παλέυει όλα τα παιχνίδια, τώρα αν έχει περάσει το ότι εμείς παίξαμε και για τον Πλατανιά, δεν ξέρω. Όλα τα παιχνίδια, από την στιγμή που είμαι εγώ, είτε εντός είτε εκτός παίζουμε για τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε, απομένουν δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, να μαζέψουμε ότι θετικό αποτέλεσμα μπορούμε στο παιχνίδι εκτός με τον Πανηλειακό και εντός με τον Παναιγιάλειο και νομίζω ότι το βάρος πρέπει να πέσει στα διοικητικά και στην οργάνωση της ομάδας για τη νέα χρονιά. Θέλω να ευχηθώ στον συνάδελφο και στην ομάδα της Ρόδου, που είναι τίμιο σωματείο και παλεύει και έχει καλή ομάδα για μένα, να εκπληρώσει τους στόχους της, καλή συνέχεια και στον συνάδελφο ότι καλύτερο\”.

Στην ερώτηση αν η ομάδα με βάση και την απόδοση με την Ρόδο άξιζε κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα, απάντησε:

\”Η ομάδα έχω ξαναπεί άξιζε κάτι καλύτερο. Αν δεν είσαι μέσα στην ομάδα να ξέρεις τα προβλήματα τα εσωτερικά και πόσο βγαίνουν μετά στον αγωνιστικό χώρο…Η ομάδα άξιζε μια καλύτερη τύχη. Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια και με μεγάλες ομάδες αλλά τώρα η χρονιά τελειώνει και αυτό που προέχει είναι η οργάνωση και η καλύτερη λειτουργία της ομάδας για την επόμενη χρονιά\”.



Δημήτρης Σπανός (προπονητής Ρόδου): \”Με τύχη ισοφαρίσαμε\”

\”Είχαμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΑΟ Χανιά, το ξέραμε, το υπολογίζαμε, το περιμέναμε. Ότι σχεδιάσαμε ουσιαστικά μας βγήκε βάσει της δυσκολίας του. Ο ΑΟ Χανιά είναι μια ομάδα που εντός έδρας δύσκολα θα χάσει. Στον δεύτερο γύρο έχει μια ήττα μόνο από την Κόρινθο, και πως ήρθε αυτή ήταν τυχαίο γεγονός κι από εκεί και πέρα ήταν σήμερα η δεύτερη ισοπαλία του με εμάς. Έτσι λοιπόν ξέροντας πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουμε ήρθαμε εδώ να παίξουμε ποδόσφαιρο, το κάναμε μέχρι το 45\’, βάζοντας την μπάλα κάτώ, πλαγιοκοπώντας, παίζοντας κάθετα και γενικά σε αυτό το διάστημα μπορώ να πω οτι είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και από την προσπάθειά τους. Η αλήθεια είναι οτι δημιουργήσαμε δύο ευκαιρίες, όπως και μία ο ΑΟ Χανιά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η σημαντικότερη αιτία της ισοπαλίας ήταν το χαμένο πέναλτι στο τέλος του ημιχρόνου. Θα ήταν για εμάς ευχής έργον να μπούμε στα αποδυτήρια με 0-1. Θα μπορούσαμε να δούμε διαφορετικά το παιχνίδι, να το κατευθύνουμε, δεν μπορέσαμε να το κάνουμε και αντί αυτού το 0-1 έγινε 1-0. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε περισσότερο μετά την επίτευξη του γκολ από τον ΑΟΧ, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, έτσι όπως πήγαμε να παίξουμε δεν είχαμε καμία τύχη, ή μάλλον μόνο από τύχη θα ισοφαρίζαμε και έτσι έγινε και το ματς έληξε ισόπαλο. Εμείς αυτό που λέμε σαν ομάδα είναι ότι ελπίδες και ότι ποσοστό μας αναλογεί θα φτάσουμε μέχρι τέρμα με οποιοδήποτε τίμημα και μεγαλύτερη προσπάθεια. Θέλουμε τώρα και τύχη\” ενώ στη συνέχεια είπε ότι : \”θέλω να ευχαριστήσω  τον επίσημο ΑΟ Χανιά γιατί η φιλοξενία ήταν άριστη, σ\’ ένα παιχνίδι που όπως είχε πει ο συνάδελφος έπαιζε η ομάδα και για τον Πλατανιά. Μπράβο της που έκανε μόνο αυτό στο παιχνίδι που έπαιξε για το γοητρό της και τον συντοπίτη της και μακάρι όλο το πρωτάθλημα να παίζετε μέσα στο γήπεδο. Όπως είδατε εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, το τόσο που μπορούμε να δώσουμε, είναι αυτό που δίνουμε στο γήπεδο. Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα και αυτό κάναμε. Εύχομαι στον ΑΟ Χανιά να βρει τον δρόμο του και να γίνει η ομάδα που όλοι ονειρεύεστε\”.

Για το γεγονός οτι η Ρόδος δεν έχει πλέον την τύχη στα χέρια της παρά το γεγονός οτι είχε βατό πρόγραμμα απάντησε:

\”Πριν παίξουμε με την Παναχαϊκή όλοι στην Ρόδο έλεγαν κερδίζοντας την βγαίνεις πρωταθλητής. Όποιοι δεν ήξεραν, όποιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει ΑΟ Χανιά, Πανηλειακός και όποιοι ξέρουν τα εσωτερικά της ομάδας μου είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι. Εμείς και την Παναχαϊκή να κερδίζαμε πάλι είχαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Εμείς που ξέραμε τα είπαμε όπως ήταν. Είναι σίγουρο οτι δεν έχουμε την τύχη στα χέρια μας αλλά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών όχι από το αποτέλεσμα. Είναι δεδομένο ότι η τύχη μας ανήκει αλλού. Χρειαζόμαστε αποτελέσματα και να πάρουμε εμείς τα αντίστοιχα για να βγούμε κατά την γνώμη μου τρίτοι. Ότι ελπίδες έχουμε θα τις πάμε μέχρι εκεί που δεν μπορεί να υπάρξει άλλη προσπάθεια\”.

Τέλος μετά από ερώτηση του flashnews.gr έκανε το σχόλιο του και για τον ΑΟΧ, του οποίου την φανέλα είχε φορέσει το 1996-97:

\”Ο ΑΟ Χανιά ήταν άλλη ομάδα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και άλλη τώρα. Όταν η ομάδα δεν έχει στόχους ίσως γίνεται βαρετό το πρωτάθλημα. Έχει προοπτικές, είναι δεδομένο αυτό, να είναι παραπάνω κατηγορία, έχει κόσμο και νομίζω ότι αν φτιάξουν τα πράγματα και στους άλλους τομείς ίσως να υπάρχουν καλύτερες μέρες για τον ΑΟΧ. Σίγουρα πάντως είναι μια ομάδα που έχει περισσότερες δυνατότητες και είναι για ανώτερες κατηγορίες βάσει της ιστορίας αλλά και της ικανότητας του. Γιατί είναι μια καλή ομάδα η οποία όμως δεν έχει στόχο. Όταν δεν έχεις στόχο αυτό που έκανε ο ΑΟ Χανιά στο παιχνίδι με εμάς είναι πέραν του δέοντος υπέρβαση\”.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook