Ανακοινώσεις αναφορικά με τη δίωξη της πρόεδρου του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Χανίων, Ειρήνης Δημητρουλάκη έδωσαν στη δημοσιότητα το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών και το  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων- Αρτοπαρασκευασμάτων-Ποτών Ζαχαροπλαστικής

Στις ανακοίνωσεις αναφέρονται τα παρακάτω:

\”Το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Καταγγέλλει τη σύλληψη, από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της, της πρόεδρου του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Χανίων και μέλος του Συλλόγου μας, Ειρήνης Δημητρουλάκη, αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά που ασκήθηκε στα μέλη του ΔΣ του σωματείου επειδή υπερασπίστηκαν συναδέλφισσα απολυμένη.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των ταξικών σωματείων ένα στόχο έχει: την τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων μας, που υπερασπίζονται τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη δωρεάν παιδεία, τη δωρεάν υγεία. Στόχο έχουν τη δική μας τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. 

Το νέο κρούσμα καταστολής της τρικομμάτικης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, βασιζόμενο στο «νόμο και την τάξη» που εφαρμόζει απέναντι σε όποιον αγωνίζεται, έρχεται να προστεθεί στη λίστα και άλλων τέτοιων παραδειγμάτων (απεργοί χαλυβουργοί, μπλόκα αγροτών, απεργοί ΜΕΤΡΟ, επιστράτευση ναυτεργατών, σύλληψη συνδικαλιστών σωματείων και ομοσπονδιών στο Υπουργείο Εργασίας κα).

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων- Αρτοπαρασκευασμάτων-Ποτών Ζαχαροπλαστικής έχει ως εξής:

Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες

Η αστική τάξη και οι υπηρέτες της, ΕΕ- Κυβέρνηση- Μέσα καταστολής, έχουν βάλει σκοπό να δημιουργήσουν τους άξιους δούλους του 21ου αιώνα. Ομιλούντα εργαλεία που θα παίρνουν 200 ή 300 ευρώ και θα δουλεύουν ήλιο με ήλιο ώστε να γεμίζουν αυτοί τις τσέπες και τα στομάχια τους χωρίς εμπόδια. Θέλουν την εργατιά χωρίς κανένα δικαίωμα και προοπτική. Υποχείρια στα χέρια τους, και αυτό θα το καταφέρουν σπάζοντας την οργάνωση και την συλλογικότητά της. Η σύλληψη της συναδέλφου προέδρου του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Χανίων Ειρήνης Δημητρουλάκη την Πέμπτη 14/03/03 μέσα από το χώρο εργασίας της, αποδεικνύει ότι αυτό που φοβούνται πραγματικά η άρχουσα τάξη και οι υπηρέτες της είναι ένα ταξικά οργανωμένο σωματείο, που δεν συμβιβάζεται, δεν κάνει συμφωνίες με τους εργοδότες, δεν δέχεται να πέσει αμαχητί μπροστά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων, Συλλογικών Συμβάσεων κλπ

Εφόσον λοιπόν βλέπουν ότι ταξικά σωματεία υπάρχουν και παλεύουν καθημερινά ενάντια στις αδικίες που βιώνει η τάξη μας και ότι σ’ αυτά δεν περνάνε απειλές και εκφοβισμοί καταφεύγουν σ’ άλλα μέτρα εφαρμόζοντας «τους νόμους και την τάξη» που τους βολεύει.

Το χτύπημα αυτό εναντίων της συναδέλφισσας είναι συνέχεια της επιστράτευσης των εργαζομένων του μετρό, των ναυτεργατών, της σύλληψης των 35 συνδικαλιστών και άλλων επιθέσεων και δυστυχώς η πλουτοκρατία δεν θα σταματήσει εδώ. Δεν είναι λοιπόν πρόβλημα μόνο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων. Χθες αυτοί, αύριο εμείς. Μας αφορά όλους, είναι υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης γι’ αυτό και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Η επίθεση αυτή πρέπει και θα μας βρει οργανωμένους στα σωματεία μας και ενωμένους στους δρόμους.

Μόνο έτσι, συνάδελφοι, θα καταφέρουμε να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας, μόνο έτσι θα καρπωθούμε οι ίδιοι οι εργάτες τον πλούτο που παράγουμε με ιδρώτα και πολλές φορές και με αίμα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη σωπάσει κανείς μπροστά στις απειλές της εργοδοσίας, να μην υποκύψει κανείς μπροστά στην τρομοκρατία. Σε κάθε περίπτωση να απευθυνθούν στο σωματείο τους, να οργανωθούν και να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί αυτούς που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Το σωματείο μας συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία την Πέμπτη 21 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ν. Καταστημάτων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook