Η Επιτροπή ενάντια στις Κοινωνικές Διακρίσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, διοργανώνει Αντιρατσιστική Εσπερίδα - σε δύο μέρη - με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού (21 Μαρτίου).

Η πρώτη (Α') συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και θα περιλαμβάνει:

- Θεατρικό δρώμενο από μαθητές.

- Παρουσίαση εργασιών και δράσεων από καθηγητές.

- Βιωματική δράση με τη συμμετοχή των παρισταμένων.

- Συζήτηση και Αναστοχασμό.

Συνδιοργανωτής της Α' Εσπερίδας είναι ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων με τη Μαρία Παναγιωτάκη.

Στην παραπάνω εσπερίδα, επίσης, θα παρευρεθεί ο Δημήτρης Πεππές, μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η δεύτερη (Β') συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και θα περιλαμβάνει:

- Διδακτικές προτάσεις βιωματικής – ανακαλυπτικής μάθησης με οδηγό τη λογοτεχνία, από τη Σχολική Σύμβουλο των Φιλολόγων Κα. Καλοκύρη.

- Τρόπους προάσπισης της Διαφορετικότητας μέσα από τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, από τη Σχολική Σύμβουλο της Αγγλικής Γλώσσας Κα. Πουλλά.

- Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων ενάντια στο Ρατσισμό, από την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κα. Ζαχαράτου.

- Συζήτηση – Ερωτήσεις

Συνδιοργανωτής της Β' Εσπερίδας είναι το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β'/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: "Βασικός σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους συναδέλφους πάνω σε ζητήματα σχετικά με το Ρατσισμό, καθώς και να επιδείξουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης τους στο σχολικό περιβάλλον".