Λύσεις… εκ του προχείρου προσπαθεί να βρει το υπουργείο Υποδομών για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης μέχρι να γίνει – αν γίνει – η περιβόητη εταιρεία “Υποδομές Κρήτης Α.Ε.” που θ’ αναλάβει όλα τα έργα. Κι ως τότε το υπουργείο αποφάσισε να ξαναπροσλάβει σύμβουλο διαχείρισης που θα συνδράμει το έργο της ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ!

Και το κόστος αυτού… 1 εκατομμύριο ευρώ!

Την απόφαση που υπέγραψε χθες ο κ. Ρέππας για την έγκριση διάθεσης πίστωσης 972.000 ευρώ, άκουσαν με ανακούφιση στην ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ καθώς εδώ και καιρό ζητούσαν την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου και πολύ πριν λήξει η σύμβαση του προηγούμενου γραφείου (31-12-10).

“Εμείς είχαμε ζητήσει να έχουμε τεχνικό σύμβουλο γιατί υπάρχουν έργα σε εξέλιξη τα οποία έτσι κι αλλιώς πρέπει να ολοκληρωθούν από την ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ. Και αύριο να υπογραφεί και να συσταθεί η “ΚΡΗΤΗ Α.Ε.”) τα έργα που χειρίζεται η ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ θα συνεχιστούν με βάση τις συμβάσεις και τις νομικές υποχρεώσεις που έχουμε, “εξήγησε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Αγαπάκης.

Όπως εξηγεί, η “ΚΡΗΤΗ” που θ’ αναλάβει όλα τα έργα του νησιού σταδιακά θα έχει στην ευθύνη της τα πάντα, αλλά όσα ξεκίνησαν με την ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ θα ολοκληρωθούν με το σημερινό καθεστώς.

Έργα όπως π.χ. τα Μάλια, ο Αγ. Νικόλαος, κ.λπ. θα ολοκληρωθούν με ευθύνη της ΕΔΥΕ/ΒΟΑΚ, ενώ στη σύμβαση που θα υπογραφεί με τον νέο τεχνικό σύμβουλο θα προβλέπεται αργότερα ακόμη και συνεργασία του με την “ΚΡΗΤΗ Α.Ε.”.

Πηγή:΅ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook