Πάνω από 200 στρέμματα δασικής, γεωργικής και χορτολιβαδικής έκτασης έγιναν στάχτη σε Χανιά και Ρέθυμνο από μπαράζ πυρκαγιών που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές των δύο νομών και οι οποίες πήραν διαστάσεις εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καμπανό στα Χανιά και στην οποία κάηκαν συνολικά 120 στρέμματα δασικής έκτασης και 40 χορτολιβαδικής ενώ η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Κάστελος στον Αποκόρωνα έσβησε αφού πρώτα έκαψε 15 στρέμματα δάσους.

Στις φλόγες βρέθηκε και περιοχή στον Ταυρωνίτη με αποτέλεσμα να καούν 2 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ με φωτιές επλήγησαν το Σέλινο,τα Δαλιανά, και το Νιο χωριό.

Την ίδια ώρα που οι πυροσβέστες στα Χανιά έδιναν μάχη με τις πυρκαγιές που ξεπηδουσαν σε διάφορα σημεία, στο Ρέθυμνο συνάδελφοί τους κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πάνω από 5 περιστατικά πυρκαγιών, στο Μαρουλά, τις Σίσσες και τη Χαρκιά με συνολικές ζημιές που ξεπερνούν τα 10 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμια περίπτωση δεν κινδύνευσαν σπίτια ωστόσο ο απολογισμός των ζημιών είναι θλιβερός αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε στον μήνα Μάρτιο, πολύ πριν ξεκινήσει η επικίνδυνη για πυρκαγιές περίοδος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook