Το νοσοκομείο Τρικάλων και τις φυλακές επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Κ. Καραγκούνη και τον γενικό γραμματέα Μαρ. Σκανδάμη.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο νοσοκομείο συνομίλησε με τους δύο τραυματίες μέλη της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν για το χώρο των φυλακών.

Εκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για τις συνθήκες της επίθεσης, ενώ επισκέφθηκε και τις σκοπιές. Εξερχόμενος των φυλακών, δήλωσε ότι χθες στις φυλακές Τρικάλων εκτελέστηκε ένα άρτιο, οργανωμένο σχέδιο.

Πρόκειται , πρόσθεσε, για καταδρομική επιχείρηση. Ρίχτηκαν εκατοντάδες σφαιρών, χειροβομβίδες από τις οποίες έσκασαν πέντε, τραυματίστηκαν βαριά, ευτυχώς όμως απέφυγαν τον κίνδυνο κατά της ζωής τους, δύο μέλη της εξωτερικής φρουράς. Ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο της αστυνομίας καθώς και το αυτοκίνητο της εξωτερικής φρουράς της φυλακής.

Αυτά, συνέχισε ο υπουργός, οργανώθηκαν, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα να αποδράσουν έντεκα κρατούμενοι από τη φυλακή των Τρικάλων από τους οποίους έχουν ήδη συλληφθεί δύο.

Ήλθαμε με τον υφυπουργό τον κ. Καραγκούνη και τον γραμματέα τον κ. Σκανδάμη, τόνισε ακόμα ο κ. Ρουπακιώτης και επισκεφθήκαμε τους δύο τραυματίες στο νοσοκομείο και επικοινωνήσαμε με τον εισαγγελέα, τον διευθυντή και τους άλλους αρμόδιους της φυλακής ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, για να αποτραπεί στο μέλλον μια επιχείρηση όπως αυτή.

Ήταν πρωτοφανής η επιχείρηση , τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. Μέχρι πριν λίγο ή μέχρι τώρα λέγαμε, να μην φύγει κάποιος από μέσα. Και το λέγαμε γιατί από εκεί προερχόταν ο κίνδυνος. Τώρα, πρέπει να ανασχεδιάσουμε τη φρούρηση των φυλακών, γιατί όπως φαίνεται με τη μορφή που έχει πάρει το οργανωμένο έγκλημα, υπάρχει κίνδυνος, επεμβάσεων από έξω για να βοηθήσουν τους μέσα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για δεύτερη απόπειρα με δύο τραυματίες, με σκοπιές που δεν είναι θωρακισμένες, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι ήδη έχουμε σχεδιάσει και πολύ σύντομα θα καλύψουμε ανάγκες που παρουσιάζει το σύστημα, των φυλακών στη χώρα μας. Μη λησμονείτε, πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκες που για την κάλυψή τους απαιτούν ένα χρόνο. Εμείς τον χρόνο αυτό θα τον συντμήσουμε.

Για το αν βρέθηκαν όπλα των κρατουμένων, είπε πως μέχρι τώρα οι έρευνες δεν επιβεβαίωσαν την ύπαρξη όπλων των κρατουμένων μέσα στη φυλακή.

Για τους δύο τραυματίες φρουρούς ανέφερε ότι μιλήσαμε και διατηρούν το κουράγιο τους γιατί κατάλαβαν ότι κρατούν ακριβώς ένα σύστημα που θα πρέπει να ανασχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας του και μέσα και έξω. Ενώ σημείωσε πως έγιναν έρευνες εκεί που κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν. Για το αν θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς οι Τρικαλινοί πολίτες με τους δραπέτες, ανέφερε «απολύτως».

Σήμερα, συμπλήρωσε, το έγκλημα έχει πάρει διαστάσεις και έχει αλλάξει μορφή. Όσον αφορά τους δραπέτες, υπογράμμισε ακόμα ότι μας έχουν ενημερώσει οι υπεύθυνοι της αστυνομίας ότι συνεχίζουν τις έρευνες και πιστεύουμε, διαπίστωσε ο ίδιος, ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Τέλος ανέφερε, όσον αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκια, πρόκειται για άμεσες ανάγκες οι οποίες θα καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook