Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην κυπριακή οικονομία έκρουσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και νομισματικών θεμάτων, Όλι Ρεν, με γραπτή του ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει περιθώριο για ιδανική λύση. Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης έως την Κυριακή το απόγευμα.

Συγκεκριμένα ο Ρεν υπογράμμισε πως \”αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυπριακή κυβέρνηση προς την επίτευξη λύσης η οποία θα ανοίξει το δρόμο για συμφωνία επί του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο\”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι οι εντατικές επαφές και εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς ώρες.

\”Είναι ουσιώδους σημασίας να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Κυριακής, στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Κύπρου. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα από την Κύπρο και τους εταίρους στην ευρωζώνη\”, σημείωσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι \”δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν πλέον ιδανικές λύσεις που να είναι διαθέσιμες. Σήμερα, υπάρχουν μόνο σκληρές αποφάσεις που έχουν απομείνει\”, ενώ προσέθεσε πως \”η στήριξη της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η οικονομική ζημία και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο\”.

\”Είναι σαφές ότι το άμεσο μέλλον της Κύπρου θα είναι πολύ δύσκολο. Αλλά η Κύπρος και ο κυπριακός λαός είναι μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό τους και θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της κυπριακής οικονομίας\”, κατέληξε ο επίτροπος Οικονομίας.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook