Ο 24χρονος Daniel Clarke αναγκάστηκε να επιδείξει τις οδηγικές του ικανότητες για να καταφέρει να διαφύγει από ανεμοστρόβιλο που ορμούσε καταπάνω του.

Για την ακρίβεια, δεκάδες ανεμοστρόβιλοι "χτύπησαν" την Βικτώρια της Αυστραλίας. Συνολικά, είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο την Παρασκευή μετά από το πέρασμα ανεμοστρόβιλων. Ένας σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου. Όπως ανέφεραν οι τοπικές Αρχές, οι περισσότεροι τραυματίστηκαν από αντικείμενα που παρέσυρε ο αέρας.

Το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων και στην πόλη της Γιαραούνγκα, 280χλμ. βόρεια της Μελβούρνης, διήρκεσε μόλις 5 λεπτά, αλλά αρκετά για να προκαλέσει την καταστροφή. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές οι χειρότερες ζημιές έγιναν στο Koonoomoo και το Bundalong.

Αμέσως μετά το τέλος του φυσικού φαινομένου, δεκάδες βίντεο ανέβηκαν στο διαδίκτυο. Σε ένα από αυτά που ξεχωρίζει, διακρίνεται ανεμοστρόβιλος που πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατέγραφε το περιστατικό.

Κατάφερε μάλιστα να διαφύγει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο ανεμοστρόβιλος είχε διάμετρο 50 μέτρων και παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα του.news247.gr