Σε ανακοίνωση για την αυριανή παρέλαση στο Ηράκλειο, την οποία συνυπογράφουν τοπικές οργανώσεις κομμάτων και φορείς, καλούνται αφενός οι \”επίσημοι\” να μην παραστούν και να μην τοποθετηθούν τα γνωστά κάγκελα, και αφετέρου οι πολίτες να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

\”Την ερχόμενη Δευτέρα ο Ελληνικός λαός θα γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το Ελληνικό κράτος θα γιορτάσει τα 180 χρόνια ελευθερίας και αναγνώρισης της εθνικής του ανεξαρτησίας, την ίδια στιγμή που το πολιτικό σύστημα έχει παραδώσει αμαχητί τη χώρα στους ξένους τοκογλύφους και έχει καταλύσει κάθε έννοια της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Αυτό που ζητάμε από τους τοπικούς πολιτικούς μας \’άρχοντες\’ είναι να σταματήσουν να προκαλούν με τη παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις και να μη παρευρεθούν στην εξέδρα των επισήμων τη Δευτέρα.

Τους καλούμε να δείξουν έστω και αυτή την ελάχιστη ευαισθησία και να επιτρέψουν στη νεολαία μας να παρελάσει χωρίς συρματοπλέγματα και δυνάμεις καταστολής, που δεν αρμόζουν στην ιστορία μιας Δημοκρατικής χώρας, ούτε στη μνήμη των ηρώων μας.

Καλούμε ταυτόχρονα όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, τα κινήματα, και τις συλλογικότητες να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου, από νωρίς το πρωί στη πλατεία Ελευθερίας.

Μπροστά από το κιόσκι των Πολιτών κατά του χρέους 9 η ώρα.

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δηλώσουμε τη συμπαράσταση μας στο Κυπριακό λαό.

Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ
Ανεξάρτητοι Έλληνες
ΕΠΑΜ Ηρακλείου
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Σπίθες Ηρακλείου
Οικολόγοι πράσινοι
Κίνημα αντιμνημονιακών πολιτών\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook