Ανακοίνωση σχετικά με την διεξαγωγή της παρέλασης στο Ηράκλειο εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για καγκελόφραχτη παρέλαση, όπου το \” επίσημο ελληνικό κράτος, ποδοπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικών αρχών\”.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Σήμερα, 192 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, το Ηράκλειο των δημοκρατικών αγώνων, βίωσε μια ακόμα καγκελόφραχτη παρέλαση!

Το επίσημο ελληνικό κράτος, ποδοπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικών αρχών, εξευτελίζει, με τον πιο επαίσχυντο τρόπο την επέτειο, που υποτίθεται τιμά μπροστά στα μάτια της κοινωνίας και των παιδιών! Πολίτες πίσω από τα κάγκελα, τα παιδιά, -το μέλλον της πατρίδας- παρελαύνουν, μέσα από μια σιδερόφρακτη «φυλακή» και ανάμεσα στα παρατεταγμένα οπίσθια των ματ και της αστυνομίας! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!

Ακριβώς έτσι θα πρέπει να ονειρεύτηκαν και οι ήρωες του 1821 τον εορτασμό της επανάστασης από τους απογόνους τους! Άλλωστε και οι ίδιοι βίωσαν, από την ξεπουλημένη πολιτικοοικονομική αριστοκρατία της εποχής, με τον πιο δραματικό τρόπο την «αναγνώριση» των αγώνων τους, με φυλακίσεις, εκτοπισμούς και εξορία! Η ιστορία και οι πρωταγωνιστές της επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη ως φάρσα!

Η τροϊκανή κυβέρνηση, η απόλυτα πιστή αυλή και εντολοδόχος της οικονομικής δικτατορίας των νεοφιλελεύθερων επιταγών, εξευτελίζει τη χώρα, θέλει να οδηγήσει το λαό στο μαρασμό, την εξαθλίωση και την υποταγή! Διοργανώνει παράτες και παρελάσεις, για τους σφουγγοκωλάριους και τοποτηρητές της αυταρχικής της εξουσίας, σφετερίζεται με επαίσχυντο τρόπο τα πατριωτικά συναισθήματα και τους ιστορικούς αγώνες του λαού, καλυμμένη πίσω από τα κάγκελα της ντροπής! Ξεπουλάει τη χώρα και παραδίνει τους πολίτες της στα σκλαβοπάζαρα του πιο επιθετικού και αυταρχικού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ενώ επιφυλάσσει για τη νεολαία-το ελπιδοφόρο μέλλον αυτής της πατρίδας-, το δρόμο της μετανάστευσης και της απαξίωσης!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου, σεβόμενος την επέτειο της επανάστασης του 1821 κατέθεσε στεφάνι, εκτός προκαθορισμένου επίσημου πρωτοκόλλου και διαδήλωσε, μετά το πέρας της επίσημης παρέλασης, μαζί με πολίτες του Ηρακλείου, εκφράζοντας αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, που μαζί με τον ελληνικό λαό και άλλους λαούς της νότιας κυρίως Ευρώπης βιώνουν στο πετσί τους τη σύγχρονη σκλαβιά των μνημονίων και της οικονομικής υποδούλωσης! Είμαστε οι σύγχρονοι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» των αγορών, της πιο επιθετικής και βίαιης κάστας διεθνών οικονομικών συμφερόντων και των ντόπιων κολαούζων τους! 

Διακηρύττουμε όμως με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας, να διεκδικήσουν τη ζωή που τους κλέβουν! Δεν πρόκειται να υποκύψουμε μπροστά σε οποιασδήποτε μορφής εκβιασμούς, γιατί η ζωή και η αξιοπρέπεια μας ανήκουν, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας! Όμως κανένας δε θα μας τα χαρίσει, εάν δεν τα διεκδικήσουμε οι ίδιοι!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ, Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

ΖΗΤΩ ΤΟ 1821, ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ, ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

«Ἄκρα τοῦ τάφου σιωπὴ στὸν κάμπο βασιλεύει·

Λαλεῖ πουλί, παίρνει σπειρί, κ᾿ ἡ μάνα τὸ ζηλεύει.

Τὰ μάτια ἡ πείνα ἐμαύρισε· στὰ μάτια ἡ μάνα μνέει·

Στέκει ὁ Σουλιώτης ὁ καλὸς παράμερα, καὶ κλαίει:

«Ἔρμο τουφέκι σκοτεινό, τί σ᾿ ἔχω ῾γὼ στὸ χέρι;

Ὁποῦ σὺ μοὔγινες βαρὺ κι ὁ Ἀγαρηνὸς τὸ ξέρει.»…

…Ο Απρίλης με τον Έρωτα χορεύουν καί γελούνε,

κι όσ’ άνθια βγαίνουν και καρποί τόσ’ άρματα σε κλειούνε….

Διονύσιος Σολωμός (απόσπασμα από τους ελεύθερους πολιορκημένους).\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook