Απώλειες άνω του 3% σημειώνει την Τρίτη το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 900 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Κύπρο μετά το οδυνηρό σχέδιο διάσωσης που συμφώνησε με την τρόικα.

Στις αγορές έχει προκαλέσει αναταραχή η δήλωση που έκανε τη Δευτέρα (προς το Reuters και τους Financial Times) ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη.

Παράλληλα, είπε ότι και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους.

Αργότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναδιπλώθηκε, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Στις 11:25 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 3,76% στις 895,54 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 17 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 4,07% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 2,88%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε κατά 4,35%.

Ανοδικά κινούνταν 12 μετοχές, 55 πτωτικά και 7 παρέμεναν σταθερές.

Σημειώνεται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και Λαϊκής (CPB) παρατείνεται για τις 26 και 27 Μαρτίου.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν κυρίως ανοδικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν οριακά υψηλότερα κατά 0,03%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε κέρδη 0,56% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν κατά 0,25%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο 0,14% και στην Ιταλία άνοδο 0,09%.

in.gr