Έπαυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου Γιάννη Κυπρή, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews.

O Πανίκας Δημητριάδης κάλεσε τον Γ. Κυπρή στην Κεντρική Τράπεζα το πρωί της Πέμπτης και τον έπαυσε από τη θέση του.

Από την Κεντρική Τράπεζα, διαμηνύεται πως η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετική απαίτηση της τρόικας.

\”Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει\”, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των κυπριακών μέσων, με βάση τη νομοθεσία για την \’εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας\”.

Να σημειωθεί ότι χτες Τρίτη, υπέβαλαν την παραίτησή τους ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέας Αρτέμης και τα μέλη, Βασίλης Ρολόγης, Κώστας Σεβέρης, Άννα Διογένους και Τάκης Αράπογλου.

Ωστόσο, οι παραιτήσεις δεν έγιναν αποδεκτές.

\”Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν απεδέχθη τις παραιτήσεις. Σύμφωνα με το Καταστατικό της εταιρείας οι παραιτήσεις θα ισχύουν μόνο εφ\’ όσον δεν αποσυρθούν εντός μίας εβδομάδας\” , αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του ΔΣ της τράπεζας που απέρριψε το αίτημα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε την Τρίτη ότι η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη συγχώνευση, θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα επιλέξουν οι νέοι της μέτοχοι, που είναι οι καταθέτες της και από Γενικούς Διευθυντές, που θα επιλεγούν από το νέο Δ.Σ.

Η Κεντρική Τράπεζα έχει αναθέσει από τα τέλη του περασμένου χρόνου στον οίκο Alvarez & Marsal να διεξάγει έρευνα αν υπήρξε δόλος στην αγορά από τις κυπριακές τράπεζες ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά και για τους υπαίτους.

Χθες, ο διοικητής της Πανίκος Δημητριάδης, όταν ρωτήθηκε για την έρευνα, απάντησε ότι \’το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook