H τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι θα στηρίξει οικονομικά τον τομέα των υπηρεσιών , όπως κάνει στις εξαγωγές , για να αυξηθούν οι εισπράξεις απο τον τομέα αυτών.

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού που τόνισε οτι τα επόμενα χρόνια μόνο απο τις τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που θα πωληθούν στο εξωτερικο κάθε χρόνο η Τουρκία θα κερδίζει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια! Δηλαδή σειρές όπως το \”Κισμέτ\” που προβάλλεται στη χώρα μας , γίνονται ενας σημαντικός τομέας που η Τουρκία ελπίζει να κερδίζει τεράστια ποσά.

Ο τούρκος υπουργός Επικρατειας αρμόδιος για τις εξαγωγές Ζαφέρ Τσαγαγιάν ανακοίνωσε πως τα επόμενα 5 χρόνια το κράτος θα επιδοτεί με 100 εκατομμύδια δολάρια τους τομείς υπηρεσιών, υγείας και λειτουργικών συστημάτων και δήλωσε \” μετά απο τη βοήθεια αυτή απ\’ αυτούς τους τομείς ελπίζουμε να κερδίζουμε 10 δισ. δολάρια το χρόνο\”.

Ο τούρκος υπουργός ανακοίνωσε επίσης όποια οτυρκική εταιρεία θέλει να προβάλλει την εταιρεία στο εξωτερικό όλα τα έξοδα της για διαμονή, μετακίνηση, προβολή θα επιδοτηθούν κατα 50% μέχρι του ποσού των 300.000 δολαρίων!
Οι επιδοτήσεις αφορούν τον τομέα υγείας, σειρών και ταινιών και εκπαίδευσης.


onalert

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook