Νέες μεγάλες ρευστοποιήσεις, για δεύτερη συνεδρίαση, εκδηλώθηκαν στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την επιδείνωση της κυπριακής κρίσης και τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.

Όπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές ο κύριος όγκος των σημερινών ρευστοποιήσεων προήλθε από χαρτοφυλάκια με έδρα την Κύπρο. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι με βάση τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου, στο τέλος Φεβρουαρίου, τα χαρτοφυλάκια με έδρα την Κύπρο κατείχαν ελληνικές μετοχές αξίας 1,864 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στο 9,47% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ενδοσυνεδριακά στην αγορά επικράτησαν συνθήκες μίνι-κραχ, καθώς ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραφε πτώση έως και 7,20%, υποχωρώντας μέχρι και τα επίπεδα των 821,21 μονάδων, για να ανακάμψει στη συνέχεια κατά περίπου 30 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίασης της 18ης Δεκεμβρίου του 2012, στις 849,62 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 3,99%.

Στη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων οι συνολικές απώλειες του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη ανέρχονται σε 8,70%, ενώ οι τιμές των μετοχών έχουν απωλέσει 2,8 δισ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή τους αξία.

Από τις αρχές του έτους ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 6,40%.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook