Δριμεία κριτική στην απόφαση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Τζούλιο Τέρτσι, να υποβάλει χθες την παραίτησή του, άσκησε σήμερα ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, μιλώντας στη Βουλή.

«Θεωρώ ότι στόχος της παραίτησης του υπουργού δεν ήταν η προσπάθεια να αλλάξει μια απόφαση, στη λήψη της οποίας συνέβαλε και ο ίδιος. Υπήρξε απώτερος σκοπός, που θα διαφανεί στο μέλλον» εκτίμησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Τζούλιο Τέρτσι ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει τη θέση του επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, λόγω της διαφωνίας του με την απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης να επιστρέψουν στην Ινδία οι δύο Ιταλοί υπαξιωματικοί-τυφεκιοφόροι του πολεμικού ναυτικού, Μασιμιλιάνο Λατόρε και Σαλβατόρε Τζιρόνε, που κατηγορούνται για την δολοφονία δύο Ινδών ψαράδων τους οποίους φέρονται να είχαν εκλάβει για πειρατές πριν από 13 μήνες.

Η υπόθεση αποδυναμώνει την υπηρεσιακή κυβέρνηση Μόντι. Ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αναλάβει από χθες και καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook