Καυστική ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τι κλίμα τρομοκρατίας που συνάντησε στα Ψαχνά εξέδωσε την Πέμπτη το απόγευμα η διοίκηση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς μέσα στην οποία περιγράφονται σκηνές από το τι αντιμετώπισε η ομάδα στην έδρα του Ηρακλή αλλά και καταλογίζονται ευθύνες στην διοίκηση της ομάδας από την Εύβοια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-«χείμαρρος»:

«Η διοίκηση της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ καταδικάζει την αλητεία με την οποία ήρθε αντιμέτωπη η αποστολή της ομάδας μας τη στιγμή που κατέφθασε στο γήπεδο των Ψαχνών για το παιχνίδι με τον ΗΡΑΚΛΗ και η οποία όπως αποδείχτηκε, διαδραμάτισε τον σημαντικότερο λόγο για τον ψυχολογικό επηρεασμό των ποδοσφαιριστών και την άνευ προηγουμένου αγνώριστη εμφάνισή τους.

Δυστυχώς και παρότι πριν από την έναρξη του κρίσιμου αγώνα, η διοίκηση της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το σωματείο των ΨΑΧΝΩΝ και ανέμενε τουλάχιστον ανταπόδοση της φιλοξενίας που είχε παράσχει στον αντίστοιχο αγώνα του α’ γύρου, με την προκλητική ανοχή της διοίκησης του ΗΡΑΚΛΗ, στήθηκε ένα άριστα οργανωμένο παρασκήνιο προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του ΠΛΑΤΑΝΙΑ να έρθουν σε δύσκολη θέση και να αισθανθούν αδύναμοι στην περίπτωση που κατάφερναν να κερδίσουν!

Όλα ξεκίνησαν κατά τη στιγμή της άφιξης της ομάδας μας στο γήπεδο όταν σχεδόν 20 \”φίλαθλοι\” του ΗΡΑΚΛΗ υποδέχτηκαν με πολύ άσχημες εκφράσεις και απειλητικές διαθέσεις τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή μας! Στην προσπάθεια μάλιστα του προέδρου της Π.Α.Ε. να ζητήσει το λόγο και να τους τονίσει ότι στον αντίστοιχο αγώνα του α’ γύρου στα Χανιά δεν είχε συμβεί το παραμικρό και πως η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη, δέχτηκε φραστική επίθεση!

Η προσπάθεια επηρεασμού του ΠΛΑΤΑΝΙΑ όμως και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής μας ήταν το επεισόδιο που ακολούθησε και εκτυλίχθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο μερικά λεπτά αργότερα όταν ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές κατά τον καθιερωμένο τους περίπατο στον αγωνιστικό χώρο ήρθαν αντιμέτωποι, πρόσωπο με πρόσωπο σχεδόν, με τους ίδιους \”φιλάθλους\” οι οποίοι τους \”στόλισαν\” με ανεκδιήγητες εκφράσεις και έφτασαν στο σημείο να τους απειλήσουν! Απορίας άξιον βέβαια είναι πώς μπόρεσαν να εισέλθουν εντός του γηπέδου και γιατί η διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ δεν είχε φροντίσει από προηγουμένως να ήταν κλειδωμένες οι πόρτες, όπως βέβαια όφειλε να είχε λάβει τα μέτρα της προκειμένου να αποτρέψει αυτά τα γεγονότα και τουλάχιστον να είχε ειδοποιήσει την αστυνομία η οποία ήταν προκλητικά απούσα. Μάλιστα αμέσως μετά τη νέα έκρηξη που ακολούθησε από τους παράγοντες της Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑ, η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο Στέλιο Βαρουξάκη να καταφθάσει στο γήπεδο και να προστατεύσει την αποστολή, κάτι που πράγματι συνέβη αλλά 1 σχεδόν ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (για την ακρίβεια στις 14:50).

Κατά τη στιγμή όλων αυτών των γεγονότων, η διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ήταν παρούσα κάτι που μας υποχρεώνει να πιστέψουμε πως για όλα όσα διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη του ματς και είχαν ως στόχο να βλάψουν τον ΠΛΑΤΑΝΙΑ και να τον επηρεάσουν αγωνιστικά, ήταν στημένα. Δυστυχώς αποδεικνύεται πως η άποψη που καταθέσαμε για την ανιδιοτέλεια του ΗΡΑΚΛΗ δεν είχε καμία απολύτως βάση και πως στο βωμό του αποτελέσματος η συγκεκριμένη διοίκηση θυσίασε ό,τι έχτισε ίσως καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Πριόνα στη συνέντευξη τύπου να σώσει τα προσχήματα χαρακτηρίζοντας αυτά τα γεγονότα αδικαιολόγητα, τονίζοντας παράλληλα πως δημιουργήθηκαν από \”τρεις φιλάθλους\” που στην πραγματικότητα όμως ήταν πολύ περισσότεροι, πάνω από δεκαπέντε, δεν πείθει σε καμία περίπτωση, διότι αν ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ήθελε πραγματικά να αποδείξει ότι η ομάδα του δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους \”λογικές\”, όφειλε να ήταν παρών τη στιγμή που ο συνάδελφός του προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του ΠΛΑΤΑΝΙΑ καθυβρίζονταν και να μην ποιούσε τη νήσσαν.

Αλγεινή εντύπωση βέβαια μας προκάλεσαν και οι απαράδεκτες εκφράσεις που ακούστηκαν για τα Χανιά, την Κρήτη και τους Κρητικούς, απόδειξη ότι το πρόβλημα των συγκεκριμένων δεν αρκέστηκε στο αγωνιστικό αλλά επεκτάθηκε περισσότερο.

Εμείς δεν προσπαθούμε να κάνουμε τη νύχτα-μέρα ούτε να αναζητήσουμε άλλοθι για την βαριά ήττα του ΠΛΑΤΑΝΙΑ με 3-0, ωστόσο θα μας έπνιγε η αδικία εφόσον δεν αναφέραμε τι συνέβηκε στα Ψαχνά. Τα αίτια της ήττας τα ανέφερε ο κ. Καβακάς στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, όμως με αυτή την τοποθέτηση θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ούτε κουτόχορτο τρώει ούτε είναι από άλλο πλανήτη να μην καταλαβαίνει τι συνέβηκε στα Ψαχνά και πώς η ομάδα μας εξαναγκάστηκε ουσιαστικά να συμβιβαστεί, θέλοντας και μη, με την ήττα πολύ πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Εν ολίγοις η απήχηση που είχαν οι απειλές προς τους ποδοσφαιριστές του Πλατανιά ότι αν κέρδιζαν, ενδεχομένως θα είχαν δύσκολα ξεμπερδέματα, έπιασε τόπο καθώς τα νεαρά κυρίως παιδιά που είναι και τα περισσότερα στην ομάδα μας επηρεάστηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν αυτή την εικόνα.

Για όλα αυτά η Π.Α.Ε. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ αισθάνεται ντροπή και απογοήτευση και θα ήθελε να τονίσει στον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ και στην απαράδεκτη διοίκησή του πως κατάφεραν να αποτελέσουν ένα ακόμα μέλος αυτής της μεγάλης συμμορίας που σαμποτάρει την ανιδιοτέλεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα.

ΑΙΣΧΟΣ!»

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook