Με απάντηση του το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ενημερώνει το Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου ότι στα πλαίσια του στόχου που έχει τεθεί για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη πυροπροστασία της χώρας, επενδύει και στην εθελοντική προσφορά και τη συνεργασία των φορέων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σχέδιο Νόμου που αφορά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών του Π.Σ. προβλέπεται η ίδρυση Δημοτικών Πυροσβεστικών Σταθμών και Κλιμακίων, οι οποίοι υπάγονται επιχειρησιακά στον αντίστοιχο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια για την ενίσχυση του θεσμού των εθελοντών πυροσβεστών.

«Ο ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός παρέχεται στους εθελοντές πυροσβέστες με δαπάνες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Το Υπουργείο και το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος σε προληπτικό – αποτρεπτικό και κατασταλτικό επίπεδο, προσβλέπουν στους εθελοντές, τις εθελοντικές οργανώσεις και στο έργο που προσφέρουν και για το λόγο αυτό στηρίζουν με κάθε τρόπο, το θεσμό του εθελοντισμού στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντηση του το Υπουργείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook