Σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για την πορεία εκτέλεσης και αποπληρωμής των Δημο-σίων Έργων στους Δήμους προήδρευσε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης η Περιφέρεια έχει πιστωθεί με 13 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι εργολαβίες των υπό εκτέλεση έργων.

Τόνισε δε την ανάγκη συνεργασίας της Περιφέρειας με τον σύνδεσμο εργοληπτών, προκειμένου να απορροφηθούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ περίπου από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για την εκτέλεση έργων που θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη του νησιού.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ βρίσκονται στο στάδιο της πρόσκλη-σης 20 εκατ. ευρώ για την εκτέλεση έργων σε όλη την Κρήτη που αφορούν στην οδική ασφάλεια του επαρχιακού δικτύου, 25 εκατ. ευρώ για έργα δημοτικής οδοποιίας και10 εκατ. ευρώ για έργα επίσης δημοτικής οδοποιίας, ενώ ακόμη 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην επαρχιακή οδοποιία στο πρόγραμμα «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Παράλληλα είπε δρομολογούνται οι διαδικασίες για να εξοφληθούν υπάχουσες οφειλές σε έργα του ΟΣΚ, του «Θησέα», ΕΤΕΡΠΣ και άλλων προγραμμάτων.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή υπογράμμισε ότι θέληση της Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, είναι να αποπληρωθούν όλα τα οφειλόμενα έργα. Στα πλαίσια δε της «Καλλικρατικής» απογραφής των έργων, σύντομα θα υπάρχει συνολική εικόνα από όλη την Κρήτη, ενώ ο στόχος είναι «ξεχρεώνουμε και δημοπρατούμε».

Οι εργολήπτες και οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, κατέθεσαν τις απόψεις τους και ερωτήματά τους στα οποία και δόθηκαν απαντήσεις από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook