Με προϋπολογισμό 815 χιλ. ευρώ, εντάχτηκε προς χρηματοδότηση το σημαντικό έργο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Τυλίσου και της οδού Πολυτεχνείου.

Πρόκειται για μια καίρια παρέμβαση της δημοτικής αρχής στον οικισμό, αφού τα έργα ανάπλασης αφορούν νέα χάραξη της πλατείας, στρώσιμο με κυβόλιθους σε συνολική επιφάνεια 6.000 τετρ. μέτρων, κατασκευή φρεατίων όμβριων υδάτων, δημιουργία υπόγειου δικτύου φωτισμού, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, φυτεύσεις με αυτόματο σύστημα άρδευσης, κατασκευή κρήνης, κ.α.

Με τις παραπάνω εργασίες αναμένεται να αξιοποιηθεί καλύτερα ο χώρος της πλατείας, να αναδειχτούν τα ιστορικά μνημεία της πέτρινης βρύσης και του Ι. Ν. του Αγ. Ιωάννη, αλλά και σε συνδυασμό με τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, να δημιουργηθούν ενιαίες διαδρομές τουριστικής αξιοποίησης.

Παράλληλα, πρόκειται να γίνουν ανάλογες εργασίες και σε τμήματα των οδών Πολυτεχνείου, Ελ. Βενιζέλου, Αρκαδίου και της δημοτικής οδού προς τον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη.

Ο δήμαρχος κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή και τόνισε: «Μια ακόμα καθοριστική παρέμβασή μας έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή της.

Η πανέμορφη και ιστορική Τύλισος, ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς του Μαλεβιζίου, αλλάζει προς το καλύτερο και ξεδιπλώνει όλα τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Αναβαθμίζεται αισθητικά, γίνεται πιο λειτουργική, πιο ελκυστική για ντόπιους και ξένους επισκέπτες και σαφώς πιο φιλική προς το περιβάλλον. Αυτός ήταν ο σκοπός μας και μεθοδικά, με πολύ δουλειά, σωστό προγραμματισμό και ρεαλιστικό όραμα για το μέλλον, δημιουργούμε συνθήκες ανάδειξης σε κάθε γωνιά του δήμου μας.

Η προσπάθεια σαφώς και δεν σταματάει εδώ, συνεχίζουμε ακάθεκτοι την προσπάθεια ανάπτυξης ολόκληρου του Μαλεβιζίου και με τέτοια αποτελέσματα, παραμένουμε αισιόδοξοι για το αύριο του τόπου μας.

Θα ήθελα για να ευχαριστήσω θερμά τον υπ. Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη,, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ΕΕΤΑΑ για την άψογη συνεργασία μας, όπως επίσης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο, αλλά και τα στελέχη του δήμου μας, για την αποτελεσματική δουλειά που πραγματοποιούν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook