Άγριο έγκλημα συγκλονίζει την ευρύτερη περιοχή των Σφακίων καθώς το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι έστησαν φονική ενέδρα σε έναν 50χρονο κτηνοτρόφο ο οποίος βρέθηκε νεκρός μεσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή του Ασκύφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο του εγκλήματος, τον άτυχο άντρα βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος οι συγχωριανοί του λίγο μετά τις 10 το βράδυ και ειδοποίησαν αμέσως τις αρχές.

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα τους έξω από τα Ασκύφου, σε απόμερο σημείο, και αρχικά τον πυροβόλησαν με πιστόλι χωρίς ωστόσο να βρουν το στόχο τους.

Ο κτηνοτρόφος προσπάθησε να αντιδράσει αρπάζοντας μια καραμπίνα που είχε στην καμπίνα του οχήματος όμως πριν προλάβει να ανοίξει πυρ οι δράστες τον πλησίασαν και τον εκτέλεσαν πυροβολώντας τον τουλάχιστον δύο φορές.

Αυτή τη φορά βρήκαν το στόχο τους και ο 50χρονος έπεσε νεκρός.

Οι αρχές πιθανολογούν ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος και μάλιστα ενδέχεται να τον σταμάτησαν δήθεν για να τον χαιρετίσουν καθώς ο τρόπος που έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο δεν μαρτυρά ότι του έκλεισαν το δρόμο ή ότι δέχτηκε τα πυρά ενώ ήταν εν κινήσει.


Σπασμένα από τους πυροβολισμούς τζάμια


Σημάδι από σφαίρα στο πισω μέρος της καμπίνας

Στην περιοχή έχει μεταβεί ισχυρή αστυνομική δύναμη από τα Χανιά, αποτελούμενη από ομάδες των Τ.Α.Ε, της Ομάδας Πρόληψης, Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων καθώς και ιατροδικαστής.
Η σήμανση έχει περισυλλέξει καλυκες από το σημείο της δολοφονίας και ερευνά εξονυχιστικά το χώρο μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο για τον εντοπισμό οποιουδήποτε στοιχείου μπορεί να βοηθήσει στη σύλληψη των δραστών.Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για το ποιοί μπορεί να ήταν οι δράστες της δολοφονίας ενώ οι διωκτικές αρχές "χτενίζουν" την περιοχή.

Συγχωριανοί που γνώριζαν τον 50χρονο τον περιγράφουν σαν ένα ήσυχο άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα και δεν είχε αψιμαχίες με κανέναν.

Yπενθυμίζεται ότι το νέο περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το αιματηρό επεισόδιο στα Λιβάδια Μυλοποτάμου όπου ένας 30χρονος άντρας ο οποίος και αναζητείται άνοιξε πυρ τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφριά δύο άτομα (δείτε εδώ)

(Σημ. Συντάκτη: οι υπόλοιπες φωτογραφίες και τα video αποδημοσιεύτηκαν μετά απο αίτημα της οικογένειας του θύματος)

Flashnews.gr - Ελένη Ζουμαδακη - Γιάν. Ξ.