Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του 19ου \”Λαϊκού Αγώνα Δρόμου και Πεζοπορίας επί ανωμάλου εδάφους «Κουδουμά»\” που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2013.

Ο αγώνας-θεσμός, που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές ως «κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό γεγονός», αναμένεται και φέτος με ιδιαίτερο ενδιαφέρων αφού για μια ακόμη χρονιά στόχος των δεκάδων αθλητών που θα συμμετάσχουν, αναμένεται να είναι η κατάρριψη του ρεκόρ διαδρομής που πέτυχε το 2009, ο Μπελσαλέμ Μοχάμετ του ΑΟ Κύδων, με χρόνο 1 ώρα 25 λεπτά και 10 δεύτερα.

Ο κρότος από το πιστόλι του αφέτη θα ηχήσει στην πλατεία των Στερνών στις 10 το πρωί και οι αγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν μια διαδρομή συνολικά 22,5 χιλιομέτρων. Αναλυτικά θα κληθούν να διανύσουν 9 χλμ. ανηφορικού και 13,5 χλμ κατηφορικού χωματόδρομου, αφού ξεκινώντας από τις Στέρνες, θα ανέβουν στον Κόφινα και την κορυφή των Αστερουσίων και κατόπιν θα ακολουθήσουν τη διαδρομή προς την θάλασσα με τελική κατάληξη στην αυλή της Ιερά Μονής του Κουδουμά. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν μόνο αθλητές αλλά και απλοί πολίτες που μπορούν να τρέξουν, να κάνουν πεζοπορία ή ποδηλασία.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Γόρτυνας, της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Μονής Κουδουμά, με αμέριστη οργανωτική αρωγή του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, μίλησε για μια διοργάνωση που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τόπο κι έχει γίνει θεσμός ενώ παράλληλα τόνισε πως \”αγώνας δρόμου Κουδουμά\” συμβάλει δυναμικά στην προβολή και ανάδειξη του μοναδικού φυσικό πλούτου της περιοχής του Κόφινα και των Αστερουσίων.

\”Ο 19ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Πεζοπορίας Κουδουμά είναι προ των πυλών και αναμένεται να χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους πολυπληθείς πολίτες που θα παραβρεθούν. Ο \”Δρόμος Κουδουμά\” έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας αγώνας-θεσμός που προβάλει το αθλητικό ιδεώδες και την ευγενή άμιλλα. Ο Δήμος Γόρτυνας ως συνδιοργανωτής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος της περιοχής, συνδράμει με κάθε τρόπο προκειμένου η εκδήλωση να στεφθεί εκ νέου με επιτυχία και παράλληλα ευχαριστεί θερμά όλους όσους στηρίζουν ηθικά και υλικά την διοργάνωση του αγώνα και κυρίως την Περιφέρεια Κρήτης, την ΙΜ Κουδουμά, τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, τους χορηγούς αλλά και τις ομάδες εθελοντών» ανέφερε ο κ. Σχοιναράκης.

Κατηγορίες και έπαθλα

Οι διοργανωτές έχουν θεσπίσει 6 διαφορετικές κατηγορίες για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στον αγώνα και οι οποίες είναι:

1) Ανδρών γενικής
2) Γυναικών γενικής,
3) Βετεράνων 40-49,
4) Βετεράνων 50-59,
5) Βετεράνων 60 και άνω,
6) Εφήβων 17-19

Το όριο του αγώνα για τους δρομείς είναι 3 ώρες, ενώ για να ισχύουν οι παραπάνω κατηγορίες νικητών πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 4 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε κατηγορία. Οι αθλητές και οι πεζοπόροι θα συμμετάσχουν στον αγώνα με δική τους ιατρική ευθύνη.

Η μεταφορά των αθλητών και των αθλητριών που διαμένουν στο Ηράκλειο, θα γίνει με τα λεωφορεία του Δήμου Γόρτυνας, τα οποία έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από την πλατεία Κόρακα (Στάδιο Ελευθερίας), στις 07.30 το πρωί της Κυριακής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται στην αφετηρία από τις 9 το πρωί της Κυριακής, ενώ για τους πεζοπόρους θα ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 7 π.μ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Γόρτυνας, Σταύρο Ξυλούρη στα τηλ.: 6937 134265, 6977 578744, 2893340200, καθώς και με τον έφορο των αγώνων, Γιάννη Παντατοσάκη στο τηλέφωνο 6972865015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook