Αυξημένη δραστηριότητα, όπως μετακινήσεις οχημάτων και στρατευμάτων στις μονάδες πυραύλων της Βόρειας Κορέας, παρατηρήθηκε από το στρατό της Νότιας Κορέας, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν διέταξε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, τις μονάδες πυραύλων της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για επίθεση κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό, με αφορμή την πτήση αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Στέλθ πάνω από την Πιονγκγιάνγκ, κίνηση που θεωρήθηκε ως επίδειξη ισχύος.

«Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται στις μετακινήσεις οχημάτων και στρατευμάτων στις τοποθεσίες όπου βρίσκονται πύραυλοι μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας της Βόρειας Κορέας», αναφέρει το Yonhap επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. «Βρίσκονται σε ετοιμότητα από τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε υπάρχει περίπτωση όντως να εκτοξεύσουν πυραύλους».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η πληροφορία αυτή ήταν αδύνατο να διασταυρωθεί.

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, ανέφερε ότι ο Κιμ έδωσε την εντολή κατά τη διάρκεια μεταμεσονύχτιας συνεδρίασης που είχε με αξιωματούχους του στρατού και «έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να «ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί» με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές εν όψει της κατάστασης που επικρατεί.

«Υπέγραψε τελικά το σχέδιο για την τεχνική προετοιμασία των στρατηγικών πυραύλων και έδωσε την εντολή να βρίσκονται σε επιφυλακή έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των αμερικανικών βάσεων στον Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης και του Γκουάμ καθώς επίσης και εκείνες που βρίσκονται στη Νότια Κορέα», αναφέρει σε τηλεγράφημα το πρακτορείο Reuters.

newsbomb.gr