Σήμερα Κυριακή 31 Μαρτίου με σημείο συνάντησης την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, δεκάδες Χανιώτες, συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρέαν ξεναγήσεων που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τους Ξεναγούς των Χανίων και άλλους επιστημονικούς φορείς, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη των Χανίων, μέσω του Προγράμματος, που υλοποιείται για 2η χρονιά, με τίτλο «ΓΝΩΡΙΖΩ & ΣΕΒΟΜΑΙ την πόλη μου: ταξίδι στην Ιστορία, στα Σοκάκια, τις Μνήμες και τα Χρώματα της πόλης των Χανίων».

Μέσα από την περιήγηση στα μνημεία και τον αρχαιολογικό πλούτο της πόλης μας, οι πολίτες και οι επισκέπτες της, γνωρίζουν την πλούσια ιστορία των Χανίων, εξερευνούν τα πλακόστρωτα σοκάκια, ταξιδεύουν στις μνήμες και στις εικόνες άλλων εποχών.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στην παλιά πόλη των Χανίων και συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα της.

\"\"

Μέσα από την ξενάγηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία σε όσους συμμετείχαν, να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική των μνημείων της, να μάθουν για το ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της Σπλάντζιας, να μπουν στο υπόγειο υδραγωγείο της Σπλάντζιας και στον Άγιο Ρόκκο, να γνωρίσουν την μακραίωνη ιστορία της πόλης μέσα απο την ξενάγηση στο Βυζαντινό τοίχος και τον λόφο του Καστελίου .

Στην ξενάγηση αυτή δεν θα μπορούσε να λείψει και η επίσκεψη στο Ενετικό Λιμάνι, και στα μνημεία των Νεωρίων και στο τέμενος γυαλί Τζαμίσι.

\"\"

H Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χανίων, κα Κοκκινάκη, σε δηλώσεις της στο Flashnews, τόνισε ότι \”η συμμετοχή των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου Χανίων στη δράση που υλοποιούμε είναι πολύ μεγάλη. Ο αρχικός στόχος και ιδέα αυτής της δράσης, εκτός του να γνωρίσουμε για την ιστορία του τόπου μας, ήταν ότι οι πολίτες αυτού του τόπου, για να τον διαφυλάξουν και για να τον προστατέψουν πρέπει πρώτα να τον γνωρίσουν. Οι εικόνες των γκράφιτι, που βεβηλώνουν μνημεία, πρέπει να εκλείψουν, αυτό μπορεί να γίνει αν μάθουμε για τα μνημεία αυτά, αν γνωρίσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

\"\"

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ξεναγούς των Χανίων , που χάρη στη βοήθεια τους και αφιλοκερδώς ξεκίνησε από πέρισυ για πρώτη φορά στο Δήμο Χανίων η δράση αυτή, όπως επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσοι, βοηθάνε την πραγματοποίηση των επόμενων ξεναγήσεων τον κ Μανώλη Πετράκη, τον κ Μιχάλη Ανδριανάκη, την κ Βάνα Νινιού Κινέλη, την κ Έλια Κουμή και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν Χανίων και την Αρχαιολογία Χανίων.\”

Την ερχόμενη Κυριακή, η ξενάγηση περιλαμβάνει ξενάγηση στο δυτικό Τμήμα της παλιάς πόλης. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η δήλωση συμμετοχής στο Δήμο Χανίων και συγκεκριμένα στο Τμήμα Τουρισμού 28213 41665 και 41666.

πηγή φωτό: Δήμος Χανίων Σελίδα Facebook

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook