Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ένοπλων ληστών, κατά την καταδίωξη των οποίων τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα μια 25χρονη κοπέλα στα Ίσθμια της Κορινθίας. Ένας εκ των δραστών είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων. Εξονυχιστικά εξετάζεται  από ειδικούς της ΕΛ.ΑΣ. το τζιπ που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί. Η άτυχη 25χρονη που είχε δώσει στο παρελθόν μάχη για τη ζωή της, νικώντας τη λευχαιμία, κηδεύεται στις 6 το απόγευμα.

Ο δράστης που ταυτοποιήθηκε είναι ο 36χρονος Μάρκο Κόλα, ένας από τους οκτώ δραπέτες που διαφεύγουν και ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν, μετά από μάχη, στο Βύρωνα όπου και πάλι είχε σκοτωθεί από σφαίρες, αστυνομικών τότε, ένας πολίτης.

Ο 36χρονος ταυτοποιήθηκε από αποτύπωμα που βρέθηκε στην ταβέρνα στην οποία σημειώθηκε η ληστεία.

Το μεσημέρι της Κυριακής εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή στο Σολωμό Κορινθίας το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί, ένα μαύρο όχημα τύπου τζιπ μάρκας Subaru Forester με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ 1394.

Το όχημα δεν είναι καμένο και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά.

Από την ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το όχημα δεν έχει αναφερθεί κλοπή αυτοκινήτου, οπότε πιθανολογείται ότι τους δράστες ανέμενε συνεργός τους για να τους παραλάβει.

Οι κακοποιοί, πιθανότατα τρία άτομα, λήστεψαν το βράδυ της Παρασκευής ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, αφαιρώντας χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με το ΙΧ του ιδιοκτήτη με κατεύθυνση την Κόρινθο. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και ακολούθησε καταδίωξη. Οι δράστες εντοπίστηκαν με το όχημα στα Ίσθμια, όπου ξεκίνησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η 25χρονη κινείτο με το όχημά της στην αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου, όπου εξελισσόταν το συμβάν. Μία από τις σφαίρες των δραστών εξοστρακίστηκε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα την άτυχη κοπέλα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου όπου στις 3 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook