Μέτωπα εντός και εκτός κόμματος ανοίγει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στα μέσα της εβδομάδας παραχωρεί εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

Το πρώτο μέτωπο είναι ασφαλώς με την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ίσως και σήμερα ερώτηση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την αξία της δημόσιας περιουσίας, παραθέτοντας δήλωση μελών του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που την αξιολογούσαν 200 δισ. ευρώ, ενώ στο Μνημόνιο αποτιμάται μόλις σε 9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει την κριτική της στην κυβέρνηση γιατί δεν δεσμεύεται ότι δεν θα δεχθεί κούρεμα καταθέσεων αν το ζητήσει η τρόικα, κυρίως όμως θα εστιάσει στη λήψη μέτρων που όπως εκτιμά θα συμφωνηθούν με την τρόικα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, επί όλων αυτών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα μέσα της εβδομάδας, ενώ ετοιμάζει και τις βαλίτσες του για επίσκεψη στην Ισπανία, σε μια προσπάθεια δημιουργίας μετώπου των χωρών του νότου έναντι της πολιτικής Μέρκελ.

Το δεύτερο μέτωπο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι εσωκομματικό, καθώς στην ηγεσία της Κουμουνδούρου φέρεται να υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία εξακολουθεί να θέτει τόσο το θέμα της αλλαγής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ευρωζώνης, όσο και το θέμα των συμμαχιών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, φέρεται αποφασισμένος αν το Αριστερό Ρεύμα δεν κατεβάσει τους τόνους να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση της ΚΠΕ στις 13-14 Απριλίου, ενώ επισπεύδει το Συνέδριο που θα διεξαχθεί 4-7 Ιουλίου.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook