Το Σάββατο 30/03/2013 πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου ημερίδα με θέμα «Αριστερή πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα» που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση Δήμου Μυλοποτάμου και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρεθύμνου στο Δημαρχείο Περάματος.

Στην ημερίδα έγινε ουσιαστικός διάλογος και πήραν μέρος αγρότες, κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι αγροτικών φορέων του νομού Ρεθύμνου. Εισηγητές στην ημερίδα ήταν η Ειρήνη Κατσινοπούλου, υπεύθυνη του Κεντρικού Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Κωστής Καμπιτάκης, συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κρήτης, ο Μανόλης Μαυρογιάννης, συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ νομού Ρεθύμνου και ο Νίκος Μπεκάκος εκπρόσωπος του κινήματος «Δικτύου Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου».

Χαιρετισμό στην ημερίδα έκανε ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σήμερα που στην κοινωνία κυριαρχεί η απόγνωση και η ηττοπάθεια, είναι πολύ κρίσιμο να ενθαρρύνουμε την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των ανθρώπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τις συζητήσεις όπως τη σημερινή, θέτει τις προγραμματικές του επεξεργασίες στην κρίση των πολιτών και επιδιώκει τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τις έντιμες, υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις που έχει η κοινωνία μας.

Γιατί το πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είναι μια υπόθεση «εμπειρογνωμόνων» αλλά μια ζωντανή σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες. Γι’ αυτό μόνο μέσα από το διάλογο και τη συμβολή όσων έχουν τη γνώση και την εμπειρία, μπορεί να προκύψει το εναλλακτικό σχέδιο παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Στον αγροτικό τομέα πληρώνουμε σήμερα με δραματικό τρόπο την απαξίωση της έντιμης και παραγωγικής εργασίας, την αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, την αδιαφορία και την ανικανότητα των Συνεταιρισμών να υπερασπιστούν το αγροτικό εισόδημα και την μετατροπή των περισσότερων από αυτούς σε μηχανισμούς διαπλοκής, διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων.

Η πλήρης διάλυση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας λόγω του αυξημένου καλλιεργητικού κόστους, της ανεξέλεγκτης ανόδου της τιμής των ζωοτροφών και των αγροτικών εφοδίων, των δυσβάστακτων φορολογικών μέτρων του Μνημονίου και των εξευτελιστικών τιμών στον παραγωγό, πρέπει να σταματήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook