Ανησυχία και προβληματισμό στις διωκτικές αρχές έχει προκαλέσει η πρωτοφανής καταγγελία ενός 70χρονου Ηρακλειώτη κτηνοτρόφου από την Βιάννο, ότι τρία άτομα τον ξυλοκόπησαν και τον απήγαγαν για να τους πεί τα ονόματα δραστών ζωοκλοπής που είχε γίνει πρόσφατα στην περιοχή.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ο 70χρονος κατήγγειλε πως ένας 48χρονος Ηρακλειώτης ενεργώντας από κοινού με δυο άγνωστους δράστες, πήγαν στις 8μμ της Πέμπτης 7/4 με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, στο ποιμνιοστάσιο του 70χρονου στην θέση Κοπράνι Δημοτικού Διαμερίσματος Μάρθας του Δήμου Βιάννου Ηρακλείου, και χρησιμοποιώντας ως μέσο εξαναγκασμού, απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και ζωής του, άσκησαν σε βάρος του φυσική σωματική βία χτυπώντας αυτόν σε διάφορα σημεία του σώματος του, με σκοπό να αποσπάσουν από αυτόν τα στοιχεία ταυτότητας άγνωστων δραστών, πράξης ζωοκλοπής 25 προβατοειδών, η οποία είχε συμβεί πριν από χρονικό διάστημα περίπου 10 έως 15 ημερών από ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας κτηνοτρόφου 54χρονου Ηρακλειώτη, στο Δ.Δ. Μάρθα Δήμου Βιάννου Ηρακλείου.

Με την άρνηση του παθόντα για την οποιαδήποτε γνώση σχετικά με την ταυτότητα των άγνωστων δραστών, ο 48χρονος από κοινού με τους δυο αγνώστους δράστες περιέδεσαν τα άνω άκρα του και τον τοποθετήσαν στον χώρο φόρτωσης του αυτοκινήτου, με το οποίο τον μετέφεραν σε άγνωστη αγροτική τοποθεσία πλησίον Δ.Δ. Καρκαδιώτισσας, όπου και τον κράτησαν μέχρι τις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης 7/4.

Στην συνέχεια αφού του πήραν το κινητό του τηλέφωνο τον ελευθέρωσαν και αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 70χρονος, κατά την εξέταση του, κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό των σε βάρος του αξιόποινων πράξεων τον 54χρονο που είχε πέσει θύμα της ζωοκλοπής.

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook