Ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε σήμερα το ρόλο των γυναικών στη διάδοση της χριστιανικής πίστης, δηλώνοντας ότι πρώτες αυτές πίστεψαν στην Ανάσταση, ενώ κάλεσε τους νέους να προτάσσουν στη ζωή τους την ελπίδα του Ευαγγελίου.

Επαναλαμβάνοντας τον κύκλο των κατηχήσεων για το «Έτος της πίστης» που είχε εγκαινιάσει ο προκάτοχός του Βενέδικτος 16ος, ο Ποντίφικας είπε ότι «οι πρώτοι μάρτυρες της Ανάστασης ήταν γυναίκες. Οι γυναίκες δεν την κρατούν για τον εαυτό τους, την διαδίδουν».

Ενώ «στον ιουδαϊκό νόμο της εποχής, οι γυναίκες και τα παιδιά δεν μπορούσαν να πουν τη γνώμη τους, οι γυναίκες έχουν πρωταρχικό, θεμελιώδη ρόλο στην κατανόηση της πίστης», τόνισε.

Ο Πάπας υπογράμμισε «πως οι γυναίκες είχαν και εξακολουθούν να έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορία της Εκκλησίας για να διαδίδουν την είδηση της Ανάστασης. Ενώπιον του κενού τάφου οι απόστολοι και οι μαθητές δεν πίστεψαν, αλλά οι γυναίκες ναι», πρόσθεσε.

Σχεδόν 30.000 πιστοί παρακολούθησαν την κατήχηση στη γενική ακρόαση, εκ των οποίων οι 10.000 έφθασαν από την επισκοπή του Μιλάνου μαζί με τον καρδινάλιο Αντζελο Σκόλα. Ο Πάπας, άνετος και εγκάρδιος, έκανε ένα πολύ μεγάλο γύρο της πλατείας του Αγίου Πέτρου πάνω σε ανοικτό λευκό τζιπ. Συχνά τα μικρά παιδιά τον σταματούσαν και εκείνος τα φιλούσε.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook