Σε συμφωνία για αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων από ενιαίο – προοδευτικό – φόρο ακινήτων , αλλά με είσπραξη μέσω της ΔΕΗ,  κατέληξαν οι κυβερνητικοί εταίροι στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, πρέπει να περάσουμε από το ΕΕΤΗΔΕ στον ενιαίο φόρο ακινήτων και πρόσθεσε πως αυτή είναι η θέση με την οποία θα διαπραγματευτούμε με την τρόικα.

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πως ο νέος ενιαίος φόρος θα εισπραχτεί και φέτος μέσω της ΔΕΗ ενώ από το 2014 θα μεταφερθεί στις εφορίες.

Για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η είσπραξη του φόρου θα γίνει και το 2013 από τις εφορίες.

Και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε ότι οι κυβερνητικοί εταίροι θα διαπραγματευτούν με την τρόικα έχοντας κοινή θέση όσον αφορά στο ειδικό τέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, ο ενιαίος φόρος θα σημάνει ελάφρυνση των ελλήνων πολιτών.

Πάντως η πρόταση των πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση γεννά πολλά ερωτήματα ως προς το πώς θα υλοποιηθεί, τα οποία δεν απάντησε ούτε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μαξίμου.

Ο κ. Στουρνάρας είπε μόνο ότι συζητήθηκαν τα χαρακτηριστικά του νέου φόρου και πως για φέτος και μόνο θα συνεχίσει να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.

Σε ερώτηση για το ποσοστό της μείωσης απάντησε πως «θα κάνουμε την πρότασή μας στην τρόικα και θα σας πούμε».

naftemporiki.g/in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook