«Διευθύνσεις και ονόματα» των δημοσίων υπαλλήλων που θα βρεθούν εκτός δημοσίου ζητάει επιτακτικά η τρόικα. Ωστόσο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχει παραδώσει στους εκπροσώπους των δανειστών συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι εργαζόμενοι θα μπουν σε κινητικότητα μέχρι το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα θέλει μέχρι τον Ιούνιο να έχουν τεθεί εκτός δημοσίου 12.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνολικά μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 25.000 εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ των απολύσεων μόνο των επίορκων-κοπανατζήδων υπαλλήλων. Ωστόσο ο αριθμός της συγκεκριμένης κατηγορίας «εργαζομένων» είναι πολύ μικρός (μετά βίας φτάνουν τους 1.000 για τους οποίους υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις) και γι’ αυτόν το λόγο εξετάζεται το σενάριο να κόβουν το μισθό σε όσους διώκονται για κακουργηματικά αδικήματα.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει το real.gr, η κυβέρνηση δείχνει την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο, τουλάχιστον μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, σε 1.930 υπαλλήλους που είναι στο μικροσκόπιο του σώματος ελεγκτών, επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Με αυτήν την κίνηση, θα απολυθούν άμεσα περίπου 3.000 υπάλληλοι, ένας αριθμός που βρίσκεται κοντά στις απαιτήσεις της τρόικας.

Το σχέδιο για το δημόσιο

• Αμεση απόλυση των αποδεδειγμένα επίορκων υπαλλήλων
• Εκτός δημοσίου όσοι κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις
• Επιτάχυνση λειτουργίας πειθαρχικών συμβουλίων
• Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για τους «κοπανατζήδες»
• Από «κόσκινο» άδειες και διοικητικά παραπτώματα του παρελθόντος
• Ελεγχος πρόσληψης υπαλλήλων στο δημόσιο (πλαστά πτυχία)

newpost.gr