Ομάδα ατόμων, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προπηλάκισε τα στελέχη της τρόικας τα οποία αποχωρούσαν μετά τη συνάντησή τους με τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Ολα είναι ανοιχτά», δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών μετά το τέλος της συνάντησης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευθούν συντάξεις και μισθοί και να μην προκύψουν απρόοπτα στο πεδίο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, στη συνάντηση φαίνεται ότι οριστικοποιήθηκε η ατζέντα όλων των θεμάτων και των εκκρεμοτήτων που θα πρέπει να διευθετηθούν με την τρόικα, προκειμένου η τελευταία να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της και να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση των αναγκαίων δόσεων συνολικού ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, τα ανοιχτά θέματα είναι αρκετά, με την τρύπα στα έσοδα και την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων να προκαλεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με δημοσιονομικό κενό ύψους άνω των 2,5 δισ. ευρώ (συμφωνα με τις εκτιμήσεις των δανειστών), το οποίο πρέπει να καλυφθεί προκειμένου να μην χαθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα.

Ακρως ανησυχητική είναι και η κατάσταση στα Ταμεία, τα ελλείμματα των οποίων συνεχώς διογκώνονται λόγω της εκρηκτικής ανεργίας και των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων.

Η συνεργασία του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας κ.κ. Πόλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί, ωστόσο αναβλήθηκε για μερικές ώρες.

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook