Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Την εκδήλωση της 2ας Απριλίου 2013 τίμησε με την παρουσία της η σπουδαία συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. Αργυρώ Κοκορέλη.
Μέσα από την ομιλίας της με θέμα: «Το βιβλίο, ένας ανεκτίμητος θησαυρός», αλλά και από το διάλογο που ακολούθησε οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο-συγγραφέα αλλά και με το έργο της κ. Κοκορέλη.
 Οι μαθητές κάθε Τμήματος του Σχολείου παρουσίασαν το βιβλίο που έγραψαν, στο πλαίσιο του Προγράμματος : «Ψαλίδι … κόλλα …χαρτί και οι ιστορίες άνω κάτω». 
 Το Πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε από την κ. Σωτηρία Δούνη, Βιβλιοθηκονόμο και υλοποιήθηκε στις ώρες του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης.
 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Τσικαλάκη Κυριακή και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Σαββάκης Μύρων.
 Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χορηγία και υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 
Στην κ. Κοκορέλη και στην κ. Δούνη προσφέρθηκαν το Βιβλίο με την ιστορία του Πετρόκτιστου Διδακτηρίου Αρχανών (Πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο), καθώς και το βιβλίο με τις αρχαιολογικές ανασκαφές των Αρχανών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook