Η διεύρυνση της ομάδας κερασοπαραγωγών Αγίας Βαρβάρας, με την συμμετοχή καλλιεργητών κι από τον γειτονικό Πανασό, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας που έλαβε χώρα στον οικισμό της Δημοτικής Ενότητας Ρούβα και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανασού.

Η ημερίδα είχε ως θέμα τη δημιουργία και λειτουργία ομάδων παραγωγών για την επανασύσταση των παλιών κερασώνων που υπήρχαν πριν λίγα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, με τους παραγωγούς της Αγίας Βαρβάρας και του Πανασού να συμφωνούν στην χάραξη κοινής πορείας προς την κατεύθυνση αυτή.

Αξίζει να τονιστεί πως το παρών στην συνάντηση έδωσαν περίπου 80 παραγωγοί από τη Γόρτυνα, εκφράζοντας την επιθυμία τους να συμμετάσχουν δυναμικά στο πρότζεκτ που ξεκίνησε η ηγεσία του δήμου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο γεωπόνος, Νεκτάριος Πομποδάκης, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι αναλύσεις εδάφους στα αγροτεμάχια που έχουν προταθεί και επιλεγεί για να μετατραπούν σε κερασώνες, ενώ τα δένδρα αναμένεται να φυτευτούν τέλος του έτους.

\” Σε πρώτη φάση πρέπει να πραγματοποιηθεί η κατάλληλη προετοιμασία των αγροτεμαχίων σας πριν την εγκατάσταση των φυτειών. Αρχικά θα γίνει εδαφολογική ανάλυση και συλλογή δειγμάτων και κατόπιν θα ακολουθήσει η καλλιέργεια των αγροκτημάτων, σύμφωνα με συγκεκριμένο τρόπο που θα σας υποδείξουμε. Τα δένδρα θα φυτευτούν λίγο αργότερα, στο τέλος του χρόνου.\” ανέφερε μεταξύ άλλων ο γεωπόνος του δήμου Γόρτυνας.

Την δημοτική αρχή εκπροσώπησαν στην ημερίδα ο αντιδήμαρχος Ρούβα και υπεύθυνος του αγροτικού τομέα, Αντώνης Πρινιανάκης, καθώς κι ο αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Μανώλης Δρετάκης, οι οποίοι χαιρέτησαν την πρόταση συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών των δυο οικισμών, επισημαίνονταν την αξία που έχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Παράλληλα κάλεσαν κι άλλους καλλιεργητές να συμμετάσχουν στο εγχείρημα, το οποίο με σωστή καθοδήγηση και πνεύμα συνεργασίας, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερο προσοδοφόρο.

Οι δυο αντιδήμαρχοι δεν παρέλειψαν να επισημάνουν την καθοριστική συμβολή του δημάρχου Γόρτυνας, Νίκου Σχοιναράκη, τονίζοντας πως η επιμονή και η υπομονή που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να στραφούν οι αγρότες σε εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας αλλά και για να δημιουργηθεί ένα στιβαρό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των παραγωγών του δήμου, αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Από τη σκοπιά του ο κ. Σχοιναράκη δήλωσε δικαιωμένος από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, τονίζοντας παράλληλα πως η ενημερωτική εκστρατεία που έχει δρομολογήσει εδώ και δυο περίπου χρόνια η δημοτική αρχή, θα συνεχιστεί με ακόμη πιο δυναμικό τέμπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook