Σκληρή κριτική για την \”αποψίλωση\” των υπηρεσιών από τα Χανιά εκφράζει με ανακοίνωσή της η νεολαία ΔΗ.ΣΥ. Χανίων.

Συγκεκριμένα:

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ από 21-2-2011 προωθεί τις διαδικασίες συγχώνευσης των στρατολογικών γραφείων Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου σε αυτό του Ηρακλείου.

Το στρατολογικό γραφείο Χανίων, το οποίο λειτουργεί άψογα από το 1924, προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των υπηρεσιών που μεταφέρονται (ή επιχειρείται να μεταφερθούν) στο Ηράκλειο.

Εκεί θα βρει το εφετείο, το κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, τη Διεύθυνση Πολιτισμού, τη Διεύθυνση Εμπορίου, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, ακόμα και τους Τάφους του Βενιζέλου!

Παρατηρείται μια μεθοδευμένη μεταφορά (ή απόπειρα μεταφοράς) Υπηρεσιών στο Ηράκλειο, υποβαθμίζοντας τα Χανιά και δημιουργώντας ένα πυρήνα εξουσίας και εξάρτησης.

Όλα με το πρόσχημα της εξοικονόμησης χρήματος αλλά και τους κανονισμούς του Καλλικράτη. Όμως ούτε χρήματα εξοικονομούνται, ούτε και οι μεταφορές αυτές ξεκίνησαν μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Ο Καλλικράτης απλά αποτέλεσε το άλλοθι για την εφαρμογή προτάσεων που έγιναν πριν χρόνια

Είναι αυτονόητο ότι δεν επιτυγχάνεται καμία περικοπή δαπανών από μείωση προσωπικού (όπως υποστηρίζουν η Κυβέρνηση και οι φορείς του Ηρακλείου) διότι το αντίστοιχο προσωπικό που απολύεται από τα Χανιά προσλαμβάνεται στο Ηράκλειο για την επιπλέον εργασία (στερώντας από την τοπική κοινωνία και το εργατικό δυναμικό των Χανίων αρκετές θέσεις εργασίας σε μια περίοδο με δραματική αύξηση της ανεργίας).

Προκλητική είναι η στάση των φορέων του Ηρακλείου, της Κυβέρνησης αλλά και της Περιφέρειας που τηρούν σιγή ιχθύος και αδιαφορώντας για την ισορροπία της ανάπτυξης στην Κρήτη συμβάλλουν στον υδροκεφαλισμό της πόλης του Ηρακλείου και την ταυτόχρονη υποβάθμιση των υπόλοιπων νομών.

Η νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χανίων καταδικάζει απερίφραστα αυτού του είδους τις ενέργειες και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλάι όλων των φορέων εκείνων που μάχονται για την ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης αλλά απέναντι από όσους θέλουν να δουν τα Χανιά να βουλιάζουν. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε σε κανέναν!

Νεολαία Δημοκρατικής Συμμαχίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook