Μικρές ήταν σύμφωνα με αξιωματούχους της Ισραηλινής κυβέρνησης οι επιπτώσεις από την κυβερνοεπίθεση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι Anonymous σε βάρος του Ισραήλ.

Οι χάκερς απέτυχαν να κλείσουν ιστοσελίδες-κλειδιά, δήλωσε ο Γιτζάκ Μπεν Ισραέλ από την εθνική υπηρεσία διαδικτύου. “Οι Anonymous δεν έχουν την ικανότητα να προσβάλουν τις ζωτικής σημασίας υπηρεσίες” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπουργεία (όπως το Άμυνας και το Παιδείας) και τράπεζες που δέχθηκαν “επίθεση”, κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν επιτυχώς. Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την ισραηλινή κυβέρνηση αναφέρουν ότι “επίθεση” δέχθηκαν, επίσης, και το υπουργείο Οικονομικών αλλά και το Χρηματιστήριο της χώρας.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ τη μεγαλύτερη επίθεση δέχθηκαν μικρές επιχειρήσεις με τους Anonymous να τοποθετούν στις ιστοσελίδες τους αντι-ισραηλινά μηνύματα. Τα “πυρά” ανταπέδωσαν ισραηλινοί χάκερες που “επιτέθηκαν” σε ιστοσελίδες ισλαμιστικών ομάδων τις οποίες κατέκλυσαν με μηνύματα υπέρ του Ισραήλ.

Η επίθεση, η οποία είχε προαναγγελθεί, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της ημέρας μνήμης για το Ολοκαύτωμα με τους Anonymous σε βίντεο που ανήρτησαν στο youtube να απευθύνονται στην ισραηλινή κυβέρνηση λέγοντας “ΔΕΝ έχετε σταματήσει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΔΕΝ έχετε διακόψει τους παράνομους επικοισμούς. ΔΕΝ έχετε σεβαστεί την εκεχειρία. Έχετε δείξει ότι ΔΕΝ σέβεστε το διεθνές δίκαιο.

Αυτοί είναι οι λόγοι που στις 7 Απριλίου κορυφαίοι χάκερς από όλο τον κόσμο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό για να σβήσουν το Ισραήλ από το κυβερνοδιάστημα”.


protothema.gr